Gudstjänster och program

Här hittar du aktuella gudstjänster och program för den närmaste tiden. Se även kalendern för information om vad som händer månad för månad i församlingen.

Fredag 14 februari-torsdag 20 februari

Sexagesima. Det levande ordet.

må-on kyrkan öppen kl. 11-15

Lö kl. 10.45 Inspelning av TV-gudstjänst.   Inspelningen börjar kl. 11.00 och avslutas ca 14.00. Det är viktigt att du är på plats absolut senast kl. 10.45. Därefter stängs dörrarna så att inspelningen kan starta i tid. Inspelningarna kommer att ske under två dagar i Nederluleå kyrka, lördag 15 februari och söndag 16 februari. Tänk på att om du är med på inspelningarna båda dagarna - ha samma kläder på dig eftersom gudstjänsterna spelas in i delar och klipps ihop senare. Vi behöver gudstjänstdeltagare som medverkar cirka tre timmar. Kaffe, dryck och annat matnyttigt kommer att finnas tillhanda. Gudstjänsterna kommer att sändas på respektive söndag i månadsskiftet mars/april.

Sö kl.9.45 Inspelning av TV-gudstjänst. Inspelningen börjar kl. 10.00 och avslutas ca 13.00. Det är viktigt att du är på plats absolut senast kl. 09.45. Därefter stängs dörrarna så att inspelningen kan starta i tid. Vi behöver gudstjänstdeltagare som medverkar cirka tre timmar. Kaffe, dryck och annat matnyttigt kommer att finnas tillhanda. Gudstjänsterna kommer att sändas på respektive söndag i månadsskiftet mars/april.
Läs mer på vår webb. https://www.svenskakyrkan.se/nederlulea/tvgudstjanster- fran-nederlulea-kyrka-i-gammelstad

On kl. 18.30 Vardagsmässa. Elin Forssander, Andreas Söderberg.

Petrigården, Gammelstad
Ti kl. 13 Café Petri.

Ti kl.9.30 Chorus Elina
On kl. 18 Bibelord blir bibelbord.
To kl. 12 Tolvslaget. Välkommen att dela måltidsgemenskap, andakt och ett program av varierande slag. ”Sensommar i Arktis” Thomas Öberg, biolog och fotograf berättar om sin senaste resa till Svalbard, om valar, isbjörnar, valrossar och andra arktiska möten. I lunchen ingår mat, kaffe och kaka för 60 kr. Ingen anmälan behövs.

Porsökyrkan
Sö kl. 17 Mässa. Viktoria Rumann, Maria Sundén.
Må och ti kl.8.15 Morgonbön
Ti kl.13 Världens café och Sång till hälsa
To kl.17 Vardagsmiddag En enkel måltid för 30 kronor. Kaffe med kaka ingår. Kl. 18 Vardagsmässa. Ida Marcusson, Maria Sundén.

Sjukhuskyrkan
kl 14.30 Gudstjänst Ing-mari Johansson. Kyrkfika.

Ti kl. 13 Stickcafé.

Fredag 21 februari-torsdag 27 februari

Fastlagssöndagen. Kärlekens väg.

må-on kyrkan öppen kl. 11-15

Sö kl. 11 Mässa i fastans tid. Richard Marklund, Andreas Söderberg. Nederluleå kyrkokör medverkar. Servering av semlor i Sockenstugan efter mässan.
Kl. 18 Pianokonsert med Niklas Sivelöf. Fri entré.
On kl. 18.30 Vardagsmässa. Marie Edfast, Jonas Wassermann.

Sockenstugan, Gammelstad
Fre kl. 10 Mat och prat.
On kl. 19 Samtal i fastetid. Vi samtalar kring boken Rötter och krona, vilket är den åttonde boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. I år är den skriven av Ylva Eggehorn. Boken kommer att finnas i Sockenstugan vid samtalen.

Bergnäskyrkan
Sö kl. 11 Mässa. Petter Edberg, Lennart Johansson.

Porsökyrkan
Sö kl. 17 Mässa. Ida Marcusson, Rebecca Asplund.
Må och ti kl.8.15 Morgonbön.
Ti kl.13 Världens café och Sång till hälsa.

Sjukhuskyrkan
Kl. 14 Mässa. Laila Sehlberg, Mona Nykänen. Kyrkkaffe.

Stadsökyrkan
Sö kl. 17 Gudstjänst med nattvard. Samuel Hellgren, Lennart Johansson. Kvartettsång.
Ti kl. 17 Mitt i vardagen. Enkel måltid och samtal. Gammalt får nytt liv. Kajsa Hansson om möbelrenovering och återbruk. Kostnad: 30: - för måltiden. Vi avslutar med att fira Vardagsmässa: en enkel och stilla gudstjänst. kl. 18.00 Viktoria Rumann, Lennart Johansson.

Sörbyakyrkan
Sö kl. 10 Mässa. Samuel Hellgren, Rebecca Asplund.
Ti kl. 11.30 Tisdagslunch. ”Nederluleå kyrkogård. Historia, framtid och praktiska frågor.” Åsa Sahba. I lunchen ingår mat, kaffe, kaka och programpunkt. Pris 60 kr.

Sundoms bygdegård
Ti kl. 13.30 Symöte/stickcafé. Idag åker vi på en utflykt till Börjelslandet.

Fredag 28 februari-torsdag 5 mars

Första söndagen i fastan. Prövningens stund

Sö kl. 11 Mässa i fastans tid. Elin Forssander, Kari Engesnes
On kl. 18.30 Vardagsmässa. Richard Asplund, Jonas Wassermann.

Petrigården, Gammelstad
Ti kl. 13 Café Petri.

Sockenstugan, Gammelstad
On kl. 19 Samtalskvällar i Sockenstugan. Richard Asplund. Direkt efter vardagsmässan i Nederluleå kyrka. Samtalen utgår från boken Rötter och krona av Ylva Eggehorn, ärkebiskopens fastebok 2020. Boken får du vid samtalstillfället.

Bergnäskyrkan
Sö kl. 11 Gudstjänst. Sven Sundin, Maria Sundén.
Ti kl.9.30 Chorus Elina
On kl. 18 Bibelord blir bibelbord.
To kl. 12 Tolvslaget. Välkommen att dela måltidsgemenskap, andakt och ett program av varierande slag. ”Att var ombud för SKUT, Svenska kyrkan i utlandet” Eva Ekblom, SKUT ombud berättar. I lunchen ingår mat, kaffe och kaka för 60 kr. Ingen anmälan behövs.

Porsökyrkan
Sö kl. 17 Mässa. Sven Sundin, Maria Sundén. Kyrkfika.
Må och ti kl.8.15 Morgonbön
Ti kl 13 Sång till hälsa
To kl. 18 Vardagsmässa. Ida Marcusson, Maria Sundén.

Sjukhuskyrkan
kl 14.30 Gudstjänst. Kristina Wallbing. Kyrkfika.

Stadsökyrkan
Lö kl. 18. Körkonsert. Mariakören och Luleå-Gammelstads manskör under ledning av Lennart Johansson. Elena Yakovleva violin, Niklas Thorneus dragspel, Mona Thorneus sång. Fri entré. Insamling till ACT Svenska kyrkan. Servering.
Sö kl. 17 Gudstjänst. Viktoria Rumann, Lennart Johansson, Mats Blomqvist klarinett. Sån av Teen Gospel och Luleå River Choir.
Ti kl. 13 Stickcafé.

Sörbyakyrkan
Sö kl. 10 Gudstjänst. Viktoria Rumann, Rebecca Asplund. Alviks blandade kör.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.