Foto: Magnus Aronsson/IKON

Dop

Du kanske funderar på att låta döpa dig eller kanske funderar ni på att låta döpa ert barn. Man kan döpas oavsett ålder. Om man inte döpts som barn kan man döpas som vuxen. Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har några funderingar kring dopet. Bland det finaste som finns är att tillsammans fundera kring dopet och livet.

Boka dop

Här kan du se alla lediga tider för dop, och preliminärboka den tid som passar dig.

Dopet är för alla åldrar

Ett dop är bland de finaste som finns. Dopet är som ritual mycket enkel, men som handling mycket stor. Många frågar hur gammal man ska vara, men man kan döpas oavsett ålder.
I dopet bekräftar Gud sin kärlek till oss människor. Gud säger: Jag älskar dig, du är min. I dopet döps vi in i gemenskap med Gud och med Kristi kyrka. Gud tror på oss och vad vi kan göra för att bygga en bättre värld.

Dop i gudstjänst eller enskilt dop

När ni vill boka en dopgudstjänst kontaktar ni församlingsexpeditionen (kontaktuppgifter nedan) eller använder formuläret för preliminärbokning: Boka dop.
Varje söndag finns det möjlighet för dop i gudstjänsten i våra fem stadsdelskyrkor (Sörbyakyrkan, Bergnäskyrkan, Stadsökyrkan, Porsökyrkan och Nederluleå kyrka). Vi har också tider för enskilt dop söndagar.
I Nederluleå kyrka finns även tider för enskilt dop lördagar. Prästen tar kontakt med er för dopsamtal cirka en vecka innan dopet.

Låna dopdräkt

När ni bokar dop i någon av Nederluleå församlings kyrkor så finns det dopdräkter i olika modeller och storlekar att låna utan kostnad. Här kan ni se vilka som finns att välja på: Dopdräkter
Vill ni ha dopkalas i någon av församlingens lokaler, är lokalhyran gratis.

Vill du veta mer om dopet? Har du några särskilda önskemål eller tankar? Du kan alltid höra av dig till oss med dina frågor.

Nederluleå församlingsexpedition,
tel. 0920-27 70 00
E-post till Nederluleå församlingsexpedition

Dopdräkter

När du bokar ett dop i Nederluleå församling får du låna en dopdräkt utan kostnad.

Lokaler för uthyrning

Undrar du hur Sockenstugan och Malmstensrummet ser ut? Här finns bildspel som du kan titta på!

En familj och en präst framme vid dopfunten under ett dop.

Så går en dopgudstjänst till

Dopet kan vara en del i söndagens gudstjänst, eller utformas som en egen dopgudstjänst. Men den följer alltid samma ordning. Här läser du om hur gudstjänsten går till.

Kaste / Dop

Kaste on sekä kiitosjuhla että matkaanlähettämisjuhla. Kastettu lapsi tai aikuinen lähetetään siunauksin ja rukouksin elämänmatkalleen. Samalla kaste on kutsu. Jeesus Kristus kutsuu kastettavan seuraajakseen.