Foto: Magnus Aronsson/IKON

Dop

Du kanske funderar på att låta döpa dig eller kanske funderar ni på att låta döpa ert barn. Man kan döpas oavsett ålder. Om man inte döpts som barn kan man döpas som vuxen. Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har några funderingar kring dopet. Bland det finaste som finns är att tillsammans fundera kring dopet och livet.

Max antal personer vid dop och vigsel

175 personer får samlas inomhus i Nederluleå kyrka från och med 15 juli. Detta gäller sittande och på anvisade platser.  Vi fortsätter hålla avstånd och visar hänsyn för att hålla smittspridningen nere.

Ett dop är bland de finaste som finns. Dopet är som ritual mycket enkel, men som handling mycket stor. Många frågar hur gammal man ska vara, men man kan döpas oavsett ålder.
I dopet bekräftar Gud sin kärlek till oss människor. Gud säger: Jag älskar dig, du är min. I dopet döps vi in i gemenskap med Gud och med Kristi kyrka. Gud tror på oss och vad vi kan göra för att bygga en bättre värld.

När ni vill boka en dopgudstjänst kontaktar ni församlingsexpeditionen som hjälper er. Varje söndag finns det möjlighet för dop i gudstjänsten i våra fem stadsdelskyrkor (Sörbyakyrkan, Bergnäskyrkan, Stadsökyrkan, Porsökyrkan och Nederluleå kyrka). Vi har också tider för enskilt dop söndagar.
I Nederluleå kyrka finns även tider för enskilt dop lördagar.

Dopklänning finns att låna utan kostnad. Vill ni ha dopkalas, är lokalhyran gratis och vi bjuder även på en doptårta.

Prästen tar kontakt med er för dopsamtal cirka en vecka innan dopet.

Vill ni veta hur en dopgudstjänst ser ut kan ni kolla in Svenska kyrkans webb: Gudstjänstordning
och även få tips på doppsalmer.

Vill du veta mer om dopet? Har du några särskilda önskemål eller tankar? Du kan alltid höra av dig till oss med dina frågor.

Nederluleå församlingsexpedition, 0920-27 70 00, nederlulea.forsamling@svenskakyrkan.se