Linköpings stift

Prata med oss

Kontakt

Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon: +46(13)242600 E-post till Linköpings stift Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Linköpings stift

Livets och kärlekens Gud, du som skapar och välsignar, du som gläder dig med den som gläder sig och gråter med den som gråter. Ur din hand tar vi emot allt gott du ger oss i den del av världen som vi kallar Linköpings stift. Tack för människors verk och vila, för bärande och skapande – av var och en efter den kraft vi fått och den kraft vi har kvar. Tack för skogarna och för de gyllene fälten, för sjöarna och luften, för städer och byar. Håll din välsignande hand över allt levande och skapat i våra bygder. Hjälp oss att vara helande och stödjande händer till alla som lider nöd. Låt vårt verk få vara en del av svaret på våra böner. Gud, välsigna oss alla. /Biskop Martin Modéus

Sommarstängt i receptionen

Stiftskansliets reception håller stängt v 28-30. Ska du besöka kansliet dessa veckor behöver du få hjälp med dörröppning av den du ska träffa. Porttelefonen utanför dörren innehåller en lista på medarbetare i huset. Du hittar även en kontaktlista här på webben. Telefonväxeln är öppen hela sommaren i samarbete med Norrköpings pastorat.

Om Linköpings stift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftets uppgift är att stötta de 109 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus. Vi arbetar utifrån visionen "levande församlingar".

Söker du information i ditt arbete, eller som förtroendevald eller ideellt engagerad? Välkommen till intranätet! Söker du information om, eller vill anmäla dig till ett arrangemang, välkommen till intranätet och sidan Kurser och mötesplatser.

Aktuellt från Linköpings stift

Den 17 september bjuder biskop Martin till fest i Vadstena. Temat för festen är I rörelse och alla är välkomna.

Stiftsfesten 2016

Den 17 september bjuder biskop Martin till fest i Vadstena. Temat för festen är I rörelse och alla är välkomna.