Linköpings stift

Kontakt

Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon: +46(13)242600 E-post till Linköpings stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Linköpings stift

Livets och kärlekens Gud, du som skapar och välsignar, du som gläder dig med den som gläder sig och gråter med den som gråter. Ur din hand tar vi emot allt gott du ger oss i den del av världen som vi kallar Linköpings stift. Tack för människors verk och vila, för bärande och skapande – av var och en efter den kraft vi fått och den kraft vi har kvar. Tack för skogarna och för de gyllene fälten, för sjöarna och luften, för städer och byar. Håll din välsignande hand över allt levande och skapat i våra bygder. Hjälp oss att vara helande och stödjande händer till alla som lider nöd. Låt vårt verk få vara en del av svaret på våra böner. Gud, välsigna oss alla. /Biskop Martin Modéus

Stiftsfesten 2016

Den 17 september bjöd biskop Martin till fest i Vadstena. Temat för festen var I rörelse, taget från biskopens herdabrev. Här nedanför finns några bilder.

Om Linköpings stift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftets uppgift är att stötta de 109 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus. Vi arbetar utifrån visionen "levande församlingar".

Söker du information i ditt arbete, eller som förtroendevald eller ideellt engagerad? Välkommen till intranätet! Söker du information om, eller vill anmäla dig till ett arrangemang, välkommen till intranätet och sidan Kurser och mötesplatser.

Just nu söker vi en projektledare till servicebyrån för administrativa tjänster.

Vi söker en projektledare

Fördelning av KAE

Stiftsstyrelsen i Linköpings stift har fattat beslut om fördelning av 49,2 miljoner kronor i kyrkoantikvarisk ersättning (KAE) år 2017. Av stiftets 282 kyrkor och kapell får 104 ta del av ersättningen detta år.

Vikarietorg för kyrkomusiker

Vikarietorget är till för församlingar i Linköping stift. Stiftet utgår från att alla vikarier har erforderliga färdigheter för de uppgifter de tar på sig.

"Levande tillsammans med Kristus - om en kyrka i rörelse" är titeln på biskop Martin Modéus herdabrev som publicerades våren 2016.

Biskop Martin Modéus herdabrev

Aktuellt från Linköpings stift