Other languages with Google Translate

Kontakt

Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon: +46(13)242600 E-post till Linköpings stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Linköpings stift

Livets och kärlekens Gud, ur din hand tar vi emot allt gott du ger oss i den del av världen som vi kallar Linköpings stift. Håll din välsignande hand över allt levande och skapat i våra bygder. Låt vårt verk få vara en del av svaret på våra böner. Gud, välsigna oss alla. /Biskop Martin Modéus

Klimatförändringen är sannolikt den största gemensamma utmaning som mänskligheten gemensamt stått inför. Linköpings stifts klimatstrategi har som vision att Linköpings stift inte ska bidra till den globala uppvärmningen.

Miljö och klimat

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Välkommen till intranätet. Här hittar du information som du kan ha nytta av i ditt arbete som anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Svenska kyrkan Linköpings stift.

För medarbetare

Linköpings stift arrangerar kurser, fortbildningar, nätverksträffar, läger, vandringar och andra mötesplatser för anställda, förtroendevalda och ideella. Här finns kalendarium.

Kurser och mötesplatser

Kollekttillfällena delas mellan nationell nivå, stift och församling. Domkapitlet fastslår en kollektlista där ändamålen beskrivs. Här finns länk till rikskollekten och kollektcirkulär för stiftskollekterna.

Kollekt

Svenska kyrkans skog, jord och fonder går under den gemensamma benämningen prästlönetillgångar. I Linköpings stift har egendomsförvaltningen till uppgift att förvalta dessa tillgångar på bästa sätt.

Egendom

"Levande tillsammans med Kristus - om en kyrka i rörelse" är titeln på biskop Martin Modéus herdabrev som publicerades våren 2016. I brevet beskriver biskopen sju rörelser som kyrkan är inne i och som är på väg att förvandla kyrkan.

Biskopens herdabrev

Svenska kyrkan ansvarar för landets största sammanhållna kulturarv. Kyrkobyggnaderna är fulla av historia och föremål av olika slag rymmer många berättelser.

Kulturarv