Livets och kärlekens Gud, ur din hand tar vi emot allt gott du ger oss i den del av världen som vi kallar Linköpings stift. Håll din välsignande hand över allt levande och skapat i våra bygder. Låt vårt verk få vara en del av svaret på våra böner. Gud, välsigna oss alla. /Biskop Martin Modéus

Klimatförändringen är sannolikt den största gemensamma utmaning som mänskligheten gemensamt stått inför. Linköpings stifts klimatstrategi har som vision att Linköpings stift inte ska bidra till den globala uppvärmningen.

Miljö och klimat

Vårdnäs Stiftsgård ägs och drivs av Linköpings stift. Här råder stillheten och tystnaden. Mitt i det vackra sjölandskapet söder om Linköping lovar vi att ta god hand om dig eller din grupp och bjuda på matupplevelser och ett personligt bemötande utöver det vanliga.

Vårdnäs stiftsgård

Pilgrimscentrum i Vadstena är ett center för hela landets pilgrimer och drivs av Linköpings stift. Vi är en mötesplats för människor på väg. Här finns möjlighet för vandring, vila, reflektion och nya möten.

Pilgrimscentrum

En stenkast från klosterkyrkan, precis vid Vätterns strand, finns kyrkans grundkurs och linjer inom bland annat musik, textil, trä och smide. Vadstena folkhögskola har en kristen humanistisk profil med en öppenhet för alla, oavsett tro eller livsåskådning.

Vadstena folkhögskola

Gransnäs är en uppskattad plats för konfirmationsläger och andra ungdomssamlingar och ligger mycket naturskönt vid småländska Assjön i Aneby kommun. Sommartid anordnar Gransnäs två konfirmationsläger med ungdomar från stora delar av vårt land.

Gransnäs ungdomsgård

Aktuellt från Linköpings stift