Prästvigning 2015
Foto: Emanuel Eriksson

Om Linköpings stift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar norra Småland och Östergötland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 102 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskop i Linköpings stift var t o m 26 november Martin Modéus. 21 januari 2023 välkomnas Marika Markovits som ny biskop.

Martin Modéus

Martin Modéus var Linköpings stifts 64:e biskop. 26 november 2022 avslutade han sitt uppdrag för att bli ärkebiskop 4 december. På den här sidan och dess undersidor hittar du information om hans tid som biskop.

Biskopsval 2022

7 november 2022 valdes Marika Markovits till Martin Modéus efterträdare som biskop i Linköpings stift. På den här sidan har vi samlat information om biskopsvalet.