Stiftsorganisationen

Effektiv och modern stiftsorganisation buren av sin grundläggande idé

Stiftsorganisationen utgörs av stiftskansliet, Vårdnäs stiftsgård och Pilgrimscentrum i Vadstena. Ytterst leds arbetet av stiftsdirektor Pether Nordin. Vårdnäs stiftsgård leds av Jonas Ridderström och Pilgrimscentrum i Vadstena leds av Lars Cederlöw.

Stiftskansliet är orgainiserat i sex enheter som leds av en enhetschef:

Vi ska ha detta enda för ögonen - att vara till nytta för stiftets alla enheter, verka för visionen levande församlingar och bedriva effektiv och ansvarsfull förvaltning.

Pether Nordin, Stiftsdirektor
  • Egendomsförvaltning, Bengt Palmqvist
  • Främjande och tillsyn, Per Rosenberg
  • Information, Christine Selse
  • Pastoral utveckling, Päivi Pykäläinen
  • Verksamhetsstöd, Jakob Järpenmyr
  • Ledning och stöd, leds av stiftsdirektor Pether Nordin

Gransnäs ungdomsgård och Vadstena folkhögskola är självständiga stiftelser med egen ledning och styrelse, men då dessa enheter viktiga resurser i stiftsorganisationens främjandearbete räknas de som utökade delar av organisationen.

Läs Stiftsorganisationens årsberättelse för 2015.