Vadstena folkhögskola

En stenkast från klosterkyrkan, precis vid Vätterns strand, finns kyrkans grundkurs och linjer inom bland annat musik, textil, trä och smide.

Vadstena folkhögskola har en kristen humanistisk profil med en öppenhet för alla, oavsett tro eller livsåskådning. Vi vill vara en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter, samt stimulera till personlig utveckling. Skolan ligger i en vacker kulturmiljö i centrala Vadstena, precis vid Vätterns strand. Skolan är anpassad för allergiker.

Skolan grundades 1945. Huvudman för skolan är Linköpings stifts folkhögskolestiftelse. Styrelsens ordförande är av tradition biskopen i Linköpings stift. Styrelsen består av åtta personer. Av dessa utses fem av stiftsfullmäktige i Linköpings stift och en av vardera domkapitlet i Linköpings stift, Region Östergötland, och Vadstena kommun.

Läs mer på folkhögskolans hemsida.