Aktuellt från Linköpings stift

Prenumerera via RSS

Skribentskolan har startat

Publicerad:

Svenska kyrkans skribentskola utbildar framtidens opinionsbildare.

Martin Modéus vald till ny ärkebiskop för Svenska kyrkan

Publicerad:

I den andra valomgången onsdagen den 8 juni valdes Martin Modéus till Svenska kyrkans nya ärkebiskop. Linköpings stifts biskop Martin Modéus fick 59 procent av rösterna.

Biskop Martin Modéus besökte Motala

Publicerad:

1-5 juni var det visitation i Motala församling, fyra dagar med besök på griftegården, sjukhuskyrkan på lasarettet, Hela Människan och alla fyra distrikt med kyrkor och församlingsgårdar.

Präst- och diakonvigning 19 juni

Publicerad:

På söndag den 19 juni vigs tre präster och två diakoner i Linköpings domkyrka av biskop Martin Modéus. Gästande biskop är Marianne Gaarden, Lolland-Falsters stift i Danmark.

Martin Modéus vidare i ärkebiskopsvalet

Publicerad:

Biskop Martin Modéus fick flest röster, 37,8 procent, i dagens ärkebiskopsval i Svenska kyrkan. På andra plats kom biskop Johan Dalman med 28,7 procent av rösterna. Eftersom ingen fick mer än 50 procent av rösterna blir det en andra valomgång mellan de båda den 8 juni.