Aktuellt från Linköpings stift

Prenumerera via RSS

Martin Modéus vidare i ärkebiskopsvalet

Publicerad:

Biskop Martin Modéus fick flest röster, 37,8 procent, i dagens ärkebiskopsval i Svenska kyrkan. På andra plats kom biskop Johan Dalman med 28,7 procent av rösterna. Eftersom ingen fick mer än 50 procent av rösterna blir det en andra valomgång mellan de båda den 8 juni.

Följ hearingen inför ärkebiskopsvalet

Publicerad:

Fredag den 22 april intervjuas biskop Martin Modéus och de övriga kandidaterna i ärkebiskopsvalet under en hearing i Lötenkyrkan i Uppsala. Hearingen kommer att livesändas.

Visitation i Östra Ryd

Publicerad:

29 mars-3 april genomförde biskop Martin Modéus en visitation i Östra Ryds församling. Visitationen avslutades med festhögmässa och visitationsstämma i Västra Husby kyrka.

Visitation i Södra Vi

Publicerad:

Onsdag den 6 april inledde biskop Martin Modéus en visitation i Södra Vi-Djursdala församling i Vimmerby kommun. Visitationen avslutades med festhögmässa och visitationsstämma i Södra Vi kyrka söndag den 10 april.

Fantastiskt att få träffas igen!

Publicerad:

Stiftets diakoner och präster samlades 26-28 april till synodalmöte i Linköping. Läs om dagarna, se bilder och några av föredragen.