Lediga tjänster

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet. Du har ungefär 22 000 kolleger, från Karesuando i norr till Källstorp i söder, och på många ställen i hela världen. Välkommen till en inspirerande och utvecklande arbetsplats!

Är du vår nästa stiftsdirektor?

Linköpings stiftsorganisation söker ny chef och ledare. Vår stiftsdirektor går vidare till andra arbetsuppgifter. Är du intresserad av att bli vår nya chef och ledare från 1 maj 2021?

För att möta de utmaningar som Svenska kyrkan står inför arbetar Linköpings stiftsorganisation (stiftskansliet i Linköping samt Vårdnäs stiftsgård och Pilgrimscentrum i Vadstena) kontinuerligt på att strukturera och målinrikta sitt främjande- och tillsynsarbete.  Vi arbetar med strategisk planering i fyraårscykler utifrån tydliga pastorala idéer.

Stiftsorganisationen arbetar med utvecklingsstöd och rådgivning till församlingar och pastorat och de andra organisationer och stiftelser som är en del av stiftets och stiftsnära verksamhet. Vi vill fortsätta att utveckla detta arbete.

Vi söker dig som har bred erfarenhet av att vara chef och ledare i kyrka, näringsliv eller ideell/offentlig sektor. Arbete/erfarenhet tillsammans med förtroendevalda är en bra bakgrund för denna position.

Du är väl förtrogen med Svenska kyrkan och kyrkans kärnverksamhet, samt medlem och delar kyrkans värderingar.

Håll utkik efter den annons som vi publicerar andra veckan i augusti. Då öppnar vi för ansökningar och ger mer information.

Här kan du läsa mer om tjänsten.

Här finns information om lediga tjänster. Om det är tomt så söker stiftsorganisationen inga nya medarbetare just nu, men välkommen tillbaka en annan dag!

OM LINKÖPINGs stift

Svenska kyrkan framträder regionalt som ett stift under ledning av en biskop. Linköpings stift omfattar Östergötland och norra Småland och består av 100 församlingar. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet  samt att förvalta Svenska kyrkans tillgångar inom jord, skog och fonder. Inom Linköpings stiftsorganisation tjänstgör ett hundratal personer, på stiftskansliet i Linköping, på Pilgrimscentrum i Vadstena, på stiftsgården Vårdnäs och ute i skog och mark.