Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon:+46(13)242600 E-post till Linköpings stift

Lediga tjänster

När du arbetar med oss är du en del av en stor helhet. Du har ungefär 22 000 kolleger, från Karesuando i norr till Källstorp i söder, och på många ställen i hela världen. Välkommen till en inspirerande och utvecklande arbetsplats!

Bild: Lena Åkesson

Stiftspedagog

Vi söker en stiftspedagog som med glädje och energi vill leva i Svenska kyrkans tro och arbeta för Svenska kyrkans utveckling inom Linköpings stift.

Uppdraget
Som stiftspedagog har du ett huvuduppdrag som delas mellan två processer i stiftsstyrelsens strategi. Den ena processen handlar om att främja kallelse: Du arbetar med rekrytering av blivande församlingspedagoger tillsammans med rekryteringsteamet, driver stiftets praktikantprogram samt ansvarar för arbetet med Ung i världsvida kyrkan. Den andra processen handlar om att främja lärande och undervisning: Du arbetar med konsten att undervisa, didaktiska reflektioner och program inom process Växa och rusta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete i församlingen och har församlingspedagogexamen.

• Du brinner för folkbildning, generationsöverskridande sammanhang samt lärande och undervisning.
  • Du bejakar lärande som berör alla sinnen.
  • Du vill jobba i och för goda växtmiljöer där tilltalet och kunskapen fördjupas och breddas.
  • Du vill tillhöra en stiftsorganisation som drivs och bärs av visionen Levande församlingar.
  • Du vill jobba strategiskt utifrån biskop Martins herdabrev Levande tillsammans med Kristus – om en kyrka i rörelse.

Nyfiken? Läs och begrunda följande innehållsrika och riktgivande texter:

Biskop Martins herdabrev
Levande tillsammans med Kristus-om en kyrka i rörelse

Linköpings stiftsstyrelses strategidokument
för Linköpings stiftsorganisation
Strategi 2019-2022

Personliga egenskaper

Du är relationsorienterad och har reflektionsförmåga.
Du har förmågan att bibehålla ett församlingsperspektiv
Du vill dela tro och liv med andra.
Du har god administrativ förmåga.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare 100%. Tillträde den 2020-05-04 eller enligt överenskommelse.

Placering
Stiftskansliet i Linköping, enheten Pastoral utveckling.
Arbetsplats: Stiftskansliet i Linköping.

Ersättning
Månadslön efter överenskommelse.

Så söker du
Ansökan med CV och löneanspråk skall vara inkommen senast 29 januari 2020 till:

Svenska kyrkan, Linköpings stift
581 13 Linköping

Eller via epost:
linkopingsstift@svenskakyrkan.se
Enhetschef Pastoral utveckling Päivi Pykäläinen 013 – 242610,
paivi.pykalainen@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare för Vision
Ann-Marie Lind,  013-30 35 90
ann-marie.lind@svenskakyrkan.se

OM LINKÖPINGs stift

Svenska kyrkan framträder regionalt som ett stift under ledning av en biskop. Linköpings stift omfattar Östergötland och norra Småland och består av 100 församlingar. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet  samt att förvalta Svenska kyrkans tillgångar inom jord, skog och fonder. Inom Linköpings stiftsorganisation tjänstgör ett hundratal personer, på stiftskansliet i Linköping, på Pilgrimscentrum i Vadstena, på stiftsgården Vårdnäs och ute i skog och mark.