Pilgrimscenter i Vadstena, Linköpings stiftsorganisation söker pilgrimspräst

Vill du vara en del av arbetet på Pilgrimscentrum? Vi söker en pilgrimspräst, som tillsammans med övriga i arbetslaget med glädje och energi vill sprida evangeliet och pilgrimstanken. Välkommen till en inspirerande och ­utvecklande arbetsplats!

Uppdraget

Du arbetar tillsammans med medarbetarna främst med följande:

• Mottagandet av pilgrimer i Vadstena
  • Pilgrimsvandringar
  • Pilgrimsretreater
  • Pilgrimskurser

• Präst i svenska kyrkan.
    • Vilja till vandring och friluftsliv.
    • Förmåga och erfarenhet att arbeta i arbetslag.
    • Förmåga att driva frågor och gillar att få saker gjorda.
    • Teologisk kompetens för att tillsammans med övriga medarbetare fortsätta utveckla Pilgrimscentrum.
    • Ekumeniskt sinne.

Arbetstider och omfattning

Tillsvidare 100%.

Placering

Pilgrimscentrum i Vadstena.

Ersättning

Månadslön enligt överenskommelse.

Så ansöker du

Ansökan med CV och löneanspråk skall vara inkommen senast 2018-04-30 till:

Svenska kyrkan, Linköpings stift
Box 1367, 581 13 Linköping

Eller via epost: linkopingsstift @ svenskakyrkan.se

Chef för Pilgrimscentrum, Lars Cederlöw, 013-24 26 81
Lars Cederlöw

Facklig företrädare för KyrkA: Anna-Carin Gabelic
013-20 50 33 Anna-Carin Gabelic

OM Pilgrimscentrum i Vadstena

Pilgrimscentrum i Vadstena har sedan starten 1997 utvecklats till att vara en plats för att välkomna pilgrimer till Klosterkyrkan och ett centrum för pilgrimsrörelsen i Sverige. Pilgrimscentrum arbetar i ekumenisk anda med Linköpings stiftsorganisation som huvudman.

Vid Pilgrimscentrum finns idag bibliotek, butik, kafé, gästhem, kapell, retreatgård samt tillgång till ett unikt klosterområde.

På Pilgrimscentrum finns sex anställda och ett stort antal frivilliga.

Pilgrimscentrum vill vara en mötesplats och rastplats för människor på väg och har ett ansvar att tillsammans med församlingen i Vadstena göra Klosterkyrkan till ett levande och välkomnande pilgrimsmål.

Genom vandringar, daglig mässa, bön i tidegärdens form, retreater, kurser, samtal och vila vill Pilgrimscentrum vara en miljö som kan hjälpa människor att fördjupa relationen till Gud, sig själva och till andra.

OM LINKÖPINGs stift

Svenska kyrkan framträder regionalt som ett stift under ledning av en biskop. Linköpings stift omfattar Östergötland och norra Småland, med 30 ekonomiska enheter och 100 församlingar. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet  samt att förvalta Svenska kyrkans tillgångar inom jord, skog och fonder. Inom Linköpings stiftsorganisation tjänstgör ett hundratal personer, på stiftskansliet i Linköping, på Pilgrimscentrum i Vadstena, på stiftsgården Vårdnäs och ute i skog och mark.