Swisha kollekten på palmsöndag

Nyhet Publicerad Ändrad

På palmsöndagen den 29 mars införs nya sätt att ge kollekt i Nederluleå församlings kyrkor. Den traditionella kollekthåven kommer att finnas kvar, men den som sällan har kontanter i plånboken kommer nu att kunna swisha sin gåva eller ge med sitt kontantkort.

– Allt färre har kontanter i plånboken numera, så är det för mig också, därför tror jag att det här enkla och smidiga sättet att ge kollekt på kommer att bli uppskattat, säger Richard Marklund, kyrkoherde i Nederluleå församling.

Om man inte kan komma till kyrkan men vill swisha en gåva till något specifikt ändamål, så hittar man kollektändamålen för en månad i taget på församlingens webbplats.
– Kollekten går bland annat till Diakonikassan som används till människor här i Luleå som är i behov av hjälp och stöd, till Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet och Svenska kyrkans internationella arbete. Att ge kollekt är ett sätt att bidra till en rättvisare värld. Jag har egna erfarenheter av internationellt arbete och bistånd. Din och min gåva behövs mer än någonsin både utomlands och hemma, säger Richard Marklund. 

(Pressmeddelande)

Läs mer: Kollekt på fler sätt