Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkan i Södertälje

Södertälje ligger naturskönt mellan Östersjön och Mälaren. På västra sidan av kanalen finns Södertälje församling och på östra Östertälje församling. Nordväst om Södertälje, på en halvö i Mälaren ligger Enhörna. Tillsammans är vi Södertälje pastorat.

Sommarkonsert: En salig blandning

I Lina kyrka onsdag 17 augusti kl. 18.00.

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.

Gårdscafé

I S:ta Ragnhildsgården på onsdagar kl. 14:00-15:30 under veckorna 27-33 (den 6 juli - 17 augusti).

Sommarutflykt till Alphyddan vid Yngern

Ett tillfälle för avkoppling och gemenskap - eller en somrig aktivitet! Följ med den 26/8.

Hantverksgrupp i Hovsjö kyrka

Ta med handarbetet och kom till vår hantverksgrupp på tisdagar kl. 14. Terminsstart den 16 augusti. Välkommen!

Människor samlade i stor konserthall. Texten Göra skillnad står till vänster på en skylt.

Göra skillnad 2022

I höst är det äntligen dags för Göra skillnad 2022! Helgen den 1–2 oktober fyller vi återigen Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Kyrkguidekurs

Tre tillfällen för dig som vill bli kyrkguide i Södertälje eller för dig som är intresserad av kulturhistoria.

Fastighetsadministratör 80%

Sökes till Södertälje pastorat. Ansök senast 17 augusti!

Redovisningsekonom till ansvarsfull roll 100%

Sökes till Södertälje pastorat. Ansök senast 18 augusti!

Controller 100%

Sökes till Södertälje pastorat. Ansök senast 5 september!

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar.

Parish Assistant – Open Preschool!

With language competence in Ukrainian and English. Part-time. Application deadline: August 15, 2022

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Promenad i grupp

med lagom avstånd från varandra i Enhörna och Södertälje!

Sorgegrupp för barn och ungdom

Träffa jämnåriga i en liknande situation.

Tack till pastoratets medlemmar!

Du som är medlem i Svenska kyrkan bidrar till många saker. Kyrkoherde Ralph vill rikta ett stort tack till våra medlemmar som gör allting möjligt.

Valresultat

Valresultat från kyrkovalet 2021, information om vad som händer efter kyrkovalet och mandatfördelningen.

Kyrkogårdsförvaltningen

Vi strävar efter att du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva.

Start varje höst. Läs mer här!

Vi finns här för dig!

Mycket av vår verksamhet är inställd, men vi finns fortfarande här. Till oss är du alltid välkommen med dina tankar, din oro och dina frågor. Du når oss på 08-550 913 50. Under fliken kontakt finns även direktnummer till våra präster och diakoner.

Öppen kyrka

Välkommen in, prata en stund, tänd ett ljus eller bara sitt ner en stund i stillhet - på lagom avstånd. Personal finns på plats.

Coronaviruset och pastoratets verksamheter

Så långt det är möjligt fortsätter Svenska kyrkans församlingar att hålla öppet, fira gudstjänst och bedriva annan verksamhet.

Gudstjänster på SVT och digitalt

Välkommen att se eller lyssna på gudstjänster!

Ring jourhavande präst

Jourhavande präst har öppet alla kvällar kl. 21.00–06.00. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Enhörna församling

Enhörna eller Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med vacker natur som ligger nordväst om Södertälje.

Södertälje församling

Södertälje församling utgörs idag av staden väster om kanalen med kringliggande landsbygd.

Östertälje församling

Östertälje församling utgörs idag av den del av staden Södertälje som är belägen öster om kanalen samt kringliggande landsbygd.

Du behövs och du är värdefull för Svenska kyrkan!

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

Gåvorna & Världsbutiken

Kyrkans egen mötesplats med secondhand-butik och café samt butiken med varor för rättvis handel. Välkommen!

Lediga tjänster

Vi söker regelbundet efter nya medarbetare till Södertälje pastorat. Välkommen med din ansökan!