Lähetystyö

Ruotsinsuomalaisen seurakuntatyön lähetyskohde on Romania. Tuemme Ruotsin kirkon kansainvälisen työn kautta Romanian romaneja heidän elinolosuhteidensa parantamiseksi.

Romanit ovat kansanryhmä, jota usein syrjitään ja halveksitaan.
Monilla heistä ei ole henkilötunnusta, minkä seurauksena heitä ei lasketa sen maan kansalaisiksi, missä he asuvat. Romaniassa asuu suuri ryhmä romaneja täysin yhteiskunnan ulkopuolella ja heiltä puuttuvat elinkeinon harjoittamisen mahdollisuudet. He elävät suuressa köyhyydessä.
Ruotsin kirkko ja Norjan kirkon hätäapu tekevät yhteistyötä Romanian Fransiskaanien veljeskunnan kanssa parantaakseen romanien elinsuhteita. Roman-nimisessä kylässä on avattu sosiaalikeskus, jossa on esikoulu, koulu, terveyskeskus, oppilaat saavat lämpimän ruuan kaksi kertaa päivässä ja lapsille ja nuorille on kulttuuriaktiviteetteja. Aikuiset saavat erilaista työharjoitusta.

Voit lukea lisää projektista: www.svenskakyrkan.se/P220.

Romanian kohdetta voit tukea esim. lahjoittamalla arpavoittoja, laittamalla rahaa lähetyskolehtiin kirkossa, ostamalla arpoja, leipomalla myyjäisiin jne.  Voit lähettää myös rahaa suoraan: plusgiro 900122-3 tai bankgiro 900-1223, viitteeksi ”projekt P220”.

Ota yhteyttä jos sinulla on ideoita/toiveita koskien lähetystyötä.

Helinä Hirvasoja p. 550 913 84, helina.hirvasoja@svenskakyrkan.se