Foto: Jessica Bergkvist

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för drift och underhåll av begravningsplatserna inom Södertälje pastorat. Vi har ansvaret för att begravningslagens bestämmelser följs och att gravregister och gravkartor är aktuella.

Vi strävar efter att du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva. Förvaltningen omfattar kyrkogårdar, begravningsverksamheten, kyrkor och kapell.

Vi utför plantering och skötsel på gravarna på uppdrag av gravrättsinnehavare och kan ofta hjälpa till med olika praktiska saker du vill ha ordnat på kyrkogårdarna. Gemensamt för våra kyrkgårdar är att ha en personlig och miljövänlig prägel.

Minneslundar finns på Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. En askgravlund finns på Södertälje kyrkogård.

Se kontaktuppgifter till Kyrkogårdsförvaltningen längre ner på sidan.

Kyrkogårdsexpeditionen

Välkommen att höra av dig för att boka begravningsceremoni eller gravsättning inom pastoratet eller om du har frågor om gravrätter, gravskötsel eller övriga frågor om begravningsverksamheten.

För kyrkogårds frågor: 08-550 913 30
För begravningsbokningar: 08-550 914 00
E-post: sodertalje.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Besök/postadress: Österåtvägen 1, 152 40 Södertälje

Vi tar just nu inte emot besök på expeditionen. Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post.

Måndag-fredag kl 09:00-15:00
Lunchstängt kl 12:00-13:00

Torsdagen den 23 september stänger expeditionen kl:12.00.
Tisdagen den 28 september är expeditionen stängd mellan kl:10.30-13.00.
Tisdag och Onsdag 19-20 oktober är hela förvaltningen stängd.

Samtliga röda dagar är förvaltningen stängd.

Gravlyktor och ljus

Mellan perioden 1 september - 30 april är det tillåtet att tända ljus på gravarna. Gravlyktor och gravljus med lock får placeras inom planteringsytan på graven.

Marschaller är inte tillåtna på gravplatserna
Bland annat på grund av hög brandrisk

underhåll på kvarter 12 & 15, tveta begravningsplats sommaren 2021

Från och med v 35 kommer underhållsarbeten på kvarter 12 och 15 att påbörjas. Bland annat kommer buskar att planteras och gräs rullas ut.

Gravrättsinnehavare bör därför tillse att blommor, staket, dekorationsstenar eller annan utsmyckning inte finns utanför den tilldelade planteringsytan (max 50 cm från gravstenen).

Observera att allt som befinner sig utanför planteringsytan kommer att tas bort och finns att hämta bakom brynet på kvarter 14.