Foto: Kristin Lidell/Ikon

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för drift och underhåll av begravningsplatserna inom Södertälje pastorat. Vi har ansvaret för att begravningslagens bestämmelser följs och att gravregister och gravkartor är aktuella.

Vi strävar efter att du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva. Förvaltningen omfattar kyrkogårdar, begravningsverksamheten, kyrkor och kapell.

Vi utför plantering och skötsel på gravarna på uppdrag av gravrättsinnehavare och kan ofta hjälpa till med olika praktiska saker du vill ha ordnat på kyrkogårdarna. Gemensamt för våra kyrkgårdar är att ha en personlig och miljövänlig prägel.

Minneslundar finns på Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. En askgravlund finns på Södertälje kyrkogård.

Se kontaktuppgifter till Kyrkogårdsförvaltningen längre ner på sidan.

underhåll på kvarter 12 & 15, tveta begravningsplats sommaren 2021

Från och med v 35 kommer underhållsarbeten på kvarter 12 och 15 att påbörjas. Bland annat kommer buskar att planteras och gräs rullas ut.

Gravrättsinnehavare bör därför tillse att blommor, staket, dekorationsstenar eller annan utsmyckning inte finns utanför den tilldelade planteringsytan (max 50 cm från gravstenen).

Observera att allt som befinner sig utanför planteringsytan kommer att tas bort och slängas.

Inga lyktor och ljus på kyrkogården under sommaren

Gravrättsinnehavare på Södertälje, Tveta, Ytterenhörna och Överenhörna kyrkogårdar/begravningsplatser.

Från den 1/5 tom 30/8 är det förbjudet med eld på kyrkogården.

För personalens säkerhet, vänligen ta bort lyktor och ljus från gravplatsen.

Kyrkogårdsexpeditionen

Välkommen att höra av dig för att boka begravningskapell eller om du har frågor om gravrätter, gravskötsel eller övriga frågor om begravningsverksamheten.

För begravningsbokningar: 08-550 914 00
E-post: sodertalje.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Adress: Österåtvägen 1

Vi tar just nu inte emot besök på expeditionen. Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post.

Måndag-fredag kl 09:00-15:00
Lunchstängt kl 12:00-13:00

Onsdagen den 23 juni stänger expeditionen kl. 12:00.

Samtliga röda dagar är förvaltningen stängd.