Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för drift och underhåll av begravningsplatserna inom Södertälje pastorat. Vi har ansvaret för att begravningslagens bestämmelser följs och att gravregister och gravkartor är aktuella.

Vi strävar efter att du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva. Förvaltningen omfattar kyrkogårdar, begravningsverksamheten, kyrkor och kapell.

Vi utför plantering och skötsel på gravarna på uppdrag av gravrättsinnehavare och kan ofta hjälpa till med olika praktiska saker du vill ha ordnat på kyrkogårdarna. Gemensamt för våra kyrkgårdar är att ha en personlig och miljövänlig prägel.

Minneslundar finns på Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. En askgravlund finns på Södertälje kyrkogård.

Se kontaktuppgifter till Kyrkogårdsförvaltningen längre ner på sidan.

Kyrkogårdsexpeditionen

Välkommen att höra av dig för att boka begravningskapell eller om du har frågor om gravrätter, gravskötsel eller övriga frågor om begravningsverksamheten.

Telefon: 08-550 913 30 | Telefax: 08-550 913 31
För begravningsbokningar: 08-550 914 00
E-post: sodertalje.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Adress: Österåtvägen 1

Vi tar just nu inte emot besök på expeditionen. Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post.

Måndag-fredag kl 09:00-15:00
Lunchstängt kl 12:00-13:00

Avvikande öppettider:
Torsdag 26 mars - stängt
Tisdag 21 april - 09:00-11:00
Torsdag 30 april - 09:00-14:00
Torsdag 15 maj - stängt
Tisdag 26 maj - stängt

Samtliga röda dagar är förvaltningen stäng.