Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för drift och underhåll av begravningsplatserna inom Södertälje pastorat. Vi har ansvaret för att begravningslagens bestämmelser följs och att gravregister och gravkartor är aktuella.

Vi strävar efter att du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva. Förvaltningen omfattar kyrkogårdar, begravningsverksamheten, kyrkor och kapell.

Vi utför plantering och skötsel på gravarna på uppdrag av gravrättsinnehavare och kan ofta hjälpa till med olika praktiska saker du vill ha ordnat på kyrkogårdarna. Gemensamt för våra kyrkgårdar är att ha en personlig och miljövänlig prägel.

Minneslundar finns på Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. En askgravlund finns på Södertälje kyrkogård.

Se kontaktuppgifter till Kyrkogårdsförvaltningen längre ner på sidan.

BEGRAVNINGAR UNDANTAS i offentliga sammankomster

Den 20 november meddelade regeringen att de gör ett undantag för begravningar i det nya förbudet för offentliga sammankomster och tillåter maximalt 20 personer att närvara vid begravningar och utsättningar. Undantag är Löftets kapell och Tveta kapell som av utrymmesskäl bara får ta emot 8 gäster.

höststädning på kyrkogårdarna

Gravrättsinnehavare på Södertälje, Tveta, Ytterenhörna och Överenhörna kyrkogårdar/begravningsplatser.

Måndag den 14 september 2020 påbörjas höststädning av kyrkogårdarna. På de gravar som sköts av förvaltningen kommer alla sommarblommor plockas bort och ljung planteras.
Vattnet stängs av vecka 41.
Gravlyktor är tillåtna 1 september-30 april.

Kyrkogårdsexpeditionen

Välkommen att höra av dig för att boka begravningskapell eller om du har frågor om gravrätter, gravskötsel eller övriga frågor om begravningsverksamheten.

För begravningsbokningar: 08-550 914 00
E-post: sodertalje.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Adress: Österåtvägen 1

Vi tar just nu inte emot besök på expeditionen. Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post.

Måndag-fredag kl 09:00-15:00
Lunchstängt kl 12:00-13:00

Samtliga röda dagar är förvaltningen stäng.