Foto: Alex Giacomini/Ikon

Konfirmation

Nedan hittar du information om våra grupper för läsåret 2023-2024.

Vad är konfirmation?


Följ med på en resa genom tid och rum och livets alla frågor. Att vara konfirmand är en unik möjlighet att lära känna kyrkan, lära känna Gud, men också sig själv. Vi kommer leka tillsammans, pyssla, fika och utforska Bibeln och kyrkorummet. Konfirmationstiden är också ett sätt att uppleva nya saker och få lära känna nya människor. Men också att få svar på både stora och små frågor:  

Hur är det att sova i en kyrka? Vad gör en biskop? Hur mycket älskar Gud oss människor? Varför har prästen särskilda kläder på sig? Varför finns ondska? Och vilken plats har jag i kyrkan? 

Hjärtligt välkomna! Vi längtar redan tills vi får träffa er!

Sverigefinsk konfirmation

Sverigefinsk nationell konfirmation riktar sig till ungdomar som är födda 2008 eller tidigare och som har sverigefinsk bakgrund. 


Konfirmandläsning


Konfirmandgruppen träffas digitalt en gång i månaden med start i februari. Gruppen har en helgläger tillsammans med Stockholms finska församlings konfirmandgrupp den 18-19 mars i Stockholm. 

Konfirmanderna kommer även att bekanta sig och delta i verksamheter i sin hemförsamling.

Det gemensamma konfirmandlägret är planerat till vecka 27 (3-7 juli 2023). Konfirmationsgudstjänst hålls direkt därefter, preliminärt lördagen den 8 juli. Besked om plats och tid meddelas senare.

Kostnad


Konfirmandläsningen kostar ca 8 000 kr/konfirmand. Hemförsamlingen ger ett ekonomiskt stöd (s.k. konfirmandclearing) till alla som tillhör Svenska kyrkan. ​


Anmälan


Anmälan ska ske senast den 31 januari 2023 via Västerås stifts webbsida.


Mer info

Västerås stift har det pastorala ansvaret för denna konfirmandläsning.

Läs mer om sverigefinsk konfirmation på Västerås stifts webbsida, kontaktperson är stiftskonsulent manne.mali@svenskakyrkan.se.