Genom dopet välkomnar vi en ny människa i kyrkans gemenskap.

Dopet är en möjlighet att uttrycka tacksamhet för livets under: ett nyfött barn.

I en värld fylld av orättvisor och gränser, är dopet något som är både rättvist och gränslöst. Oavsett varifrån vi kommer, hur vi ser ut eller vad vi upplevt, är dopet ett och detsamma, öppet för alla människor. I dopet får vi alla ta emot precis samma sak - nämligen att vi blir Guds barn och får löfte om att vad som än händer, i liv och död, är vi omslutna av hans kärlek och hör hemma i hans rike. I Guds rike finns inga skillnader mellan människor, och i Guds kärlek finns inga gränser.

HÄR KAN DU BOKA DOP

När barn döps, blir dopet även ett tillfälle att som förälder eller familj uttrycka sin tacksamhet och glädje, sina förväntningar och sin oro för det barn man fått ta emot. I bön och sång låter dopgudstjänsten oss dela allt detta med Gud och med varandra.

I och med dopet blir man en del av det vi kallar för den världsvida kyrkan - alltså alla döpta människor, överallt och alltid. Om man döps i Svenska kyrkan, blir man även medlem i Svenska kyrkan, i den församling där man bor.

I samband med dop kan ni i mån av plats få låna någon av församlingens lokaler för dopkaffe.

BOKA DOP

Kontakta expeditionen

Välkommen att höra av dig till oss på expeditionen för att boka dop, vigsel eller begravning - eller för andra frågor om Svenska kyrkan, t ex medlemsskap, aktiviteter, gudstjänster, m. m.
Här finns också finsktalande personal, tfn 08-550 914 80.

E-post: Södertälje pastorat

Telefonväxel:  08-550 913 50

Måndag-torsdag kl 09:30-14:00
Lunchstängt kl 12:00-13:00
Fredag kl 09:30-12:00

Besöksadress: Mälaregatan 6, 151 71 Södertälje.
Expeditionen och församlingshemmet (S:ta Ragnhildsgården) finns bakom S:ta Ragnhilds kyrka.

Postadress: Box 121, 151 22 Södertälje

Hemsidans adress: www.svenskakyrkan.se/sodertalje