Svenska kyrkan i Södertälje

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan vid Södertälje sjukhus finns till för patienter, anhöriga och personal.

Sjukhuskyrkan vill förmedla tröst och hopp, lindra ensamhet och oro. Men vi vill också vara en öppen och lyssnande samtalspartner för människor som upplever tvivel, besvikelse och bitterhet.

Sjukhuskyrkan samarbetar med andra kyrkor och samfund. Vi som arbetar i sjukhuskyrkan är präst och diakon i Svenska kyrkan. Vi har tystnadsplikt och för inga anteckningar eller journaler.

Varje torsdag kl 15:00 hålls gudstjänst i andaktsrummet (hus 09, plan 2). Sista torsdagen varje månad kl 15:00 firas nattvard enligt Svenska kyrkans ordning.

Sjukhuskyrkan

ANDAKTSRUMMET finns i hus 09, plan 2

EXPEDITIONEN finns i hus 09, plan 02, granne med andaktsrummet.

Monica Wirén, sjukhuspräst, tfn 08-550 913 93.

Präst annan tid: Ralph Sjöholm, vikarierande kyrkoherde, tfn 070-674 52 12