Norra Gotlands pastorat

Fårö, Bunge-Rute-Fleringe, Forsa, Othem-Boge, Gothem, Stenkyrka och Väskinde. 7 församlingar med 25 kyrkor. Det är Norra Gotlands pastorat - välkommen!

Närbild på ett notblad.

Sommarmusik 2024

Välkommen att njuta av somriga konserter och musikgudstjänster hela sommaren! Kostnadsfria för alla - tack vare alla medlemmar. En frivillig kollekt tas upp vid varje tillfälle. I kalendern hittar du alla musikevenemang arrangerade av Svenska kyrkan på norra Gotland. Här visas de som går under rubriken "Sommarmusik"

Närbild på en psalmbok som ligger på ett stengolv.

Kalender för Gudstjänster och andra evenemang

Hitta din gudstjänst och andra aktiviteter i kalendern för Norra Gotlands pastorat! Det finns alltid en gudstjänst som passar dig! Prova gärna en annan kyrka än den du brukar gå i. I dagens måste-samhälle, behövs lite vara-påfyllning. Till kyrkan får du komma som du är, och låta själ och ande ta plats i gemenskap med flera.

Dop på norra Gotland

Att få ett barn är en stor, stor glädje. För många familjer är det en självklarhet att låta döpa barn, som en härlig välkomstrit till jorden och för att bli en del av den världsvida kyrkan. Många döps som små, men ibland väljer man att vänta.

Pastoratstidningen

I tidningen kan du läsa om livet på norra Gotland, om vanliga medlemmars tankar, tro och hopp. Här finner du även kalendern, kyrkoherdens hälsning och mer om var som är på gång just nu inom kyrkan.

1 juli – 22 juli (Mån-tis, tors-sön) Slite Betel, Storgatan 57 Utställning: Levande Vatten, fotografier av Anita Walter. 

Öppna kyrkor

De flesta kyrkorna i pastoratet är öppna för besök dagligen minst kl 9-16, från 15 maj till september. Vissa kyrkor är öppna längre. Kyrkornas öppnethållande kan ske tack vare ideella krafter och därför ber vi om överseende om vissa inte alltid är öppna.

Du kan alltid kontakta expeditionen för att boka besök i en kyrka som är stängd, senast kl 10 vardagen före på norragotland.pastorat@svenskakyrkan.se  
eller telefon (9-12 mån, tis, tor) 0498-22 27 00.
I kalendern hittar du gudstjänsterna, då är kyrkan öppen minst en timme innan. 

Välkommen in för ljuständning, bön, enskild andakt, eget studiebesök eller ett stilla rum.

Sociala medier

För de senaste nyheterna från pastoratet, gå in och följ på sociala medier! Facebook: sök på Norra Gotlands pastorat. På Instagram heter pastoratkontot norragotlands.  Ungdomarna hittar du på instagram @lagerkonfangp och @konfangp. @konfangp finns även på Snapchat. 

Vigsel/Bröllop

Grattis! Ni har bestämt er för att dela livet tillsammans! Ett stort, underbart beslut. Att få uppleva känslan av sann kärlek till en annan person är att få uppleva en del av Guds kärlek till människan. Ett bröllop på Gotland är alltid speciellt!

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Gravskötsel: avtal och service

Vill du ha hjälp att sköta om en grav? Du kan boka olika typer av skötsel av Kyrkogårdsförvaltningen. I länken kan du också läsa mer om kostnader för askgravlund och askgravplats och om någon som är folkbokförd i annat land vill gravsättas på en kyrkogård på norra Gotland.

Speedkonfa

Vill du ställa alla frågorna, lyssna på andras sätt att se världen, fundera över vem du vill vara - men skulle vilja göra det under en intensiv vecka, utan övernattningar? Då är Speedkonfa något för dig!

#konfangp

Bli konfirmand - ett minne för livet! Är du nyfiken på dig själv och andra? Vill du träffa nya kompisar och prata om livet? Få en möjlighet att utvecklas - både som människa och troende.

Närbild på någon som swishar från sin mobiltelefon.

Kollekter via Swish

Nu kan du enkelt ge kollekt och bidra till pastoratets insamlingar via Swish. Du hittar swishnummer och kollektlista här. Varmt tack för din gåva – den behövs!

Pastoratstidningen

I tidningen kan du läsa om livet på norra Gotland, om vanliga medlemmars tankar, tro och hopp. Här finner du även kalendern, kyrkoherdens hälsning och mer om var som är på gång just nu inom kyrkan.

Solrosor

Vuxenverksamhet

Prata, tänka, sjunga, inspireras, utmanas och utvecklas... Hur vill du i gemenskap? Vill du vara med i en grupp som ses regelbundet, eller delta vid tex soppluncher någonstans i pastoratet när det passar dig?

Två äldre kvinnor sitter bredvid varandra vid ett bord och pratar.

Gudstjänster och allsång på äldreboenden

Vi besöker och har andakt, firar gudstjänst eller sjunger allsång på äldreboenden i församlingen.

Vuxenkörer i pastoratet

Höststart för alla vuxenkörer Du är välkommen att prova våra körer - oavsett var du bor! Kom, och var med och sjung!

Familjescouterna i Fårösund

Redo för roliga äventyr? Få en spännande fritid tillsammans hela familjen!

Nyheter i pastoratet

Prenumerera via RSS

Renovering av Ingmar Bergmans gravvård

Publicerad:

Kyrkorna blir mer öppna

Publicerad:

Ett nytänkande projekt som förhoppningsvis kan göra kyrkor över hela landet mer tillgängliga är nu i full gång.

SES I SLITE

Publicerad:

I Slite har flera verksamheter växt fram de senaste åren. Hit är alla välkomna, oavsett var man bor. Morgonandakten Andrum har blivit en sådan samlingsplats, och nya Fritidsgård för vuxna är uppskattad. Barnverksamheter och körer finns sedan länge. Men här finns också nya ideer för mötesplatser. Vill du veta mer, så kontakta ansvarig, eller kom och testa!

Sök gravplatsen

 Letar du efter en gravplats på någon av Norra gotlands pastorats kyrkogårdar? Nu kan du enkelt söka själv- läs mer här om hur du går tillväga!

Gravskötsel: avtal och service

Vill du ha hjälp att sköta om en grav? Du kan boka olika typer av skötsel av Kyrkogårdsförvaltningen. I länken kan du också läsa mer om kostnader för askgravlund och askgravplats och om någon som är folkbokförd i annat land vill gravsättas på en kyrkogård på norra Gotland.

Tankar inför helgen

"Annie låg vaken i sin säng. Hennes tankar snurrade och det var svårt att somna om. Hon hade mött Gud.” Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.