Minneslund och Askgravlund

Askgravlund och minneslund ett gemensamt gravområde för gravsättning av askor. För både minneslund och askgravlund gäller att det är en anonym gravplats där nedsättningen av aska sker utan anhöriga.

Minneslundarna och askgravlundarna har en gemensam smyckningsplats där anhöriga kan sätta dit en blombukett/ blomma i kruka och tända ljus.

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för all skötsel och underhåll, så att hela anläggningen hålls i ett värdigt skick.

Minneslundar

Minneslundar finns på följande kyrkogårdar i pastoratet: Lärbro, Hellvi, Hangvar Stenkyrka, Martebo, Tingstäde, Väskinde, Bro, Hejnum, Fole, Lokrume och Vallstena.

Askgravlundar

Askgravlundar finns på följande kyrkogårdar:  Fårö, Bunge, Rute, Fleringe, Othem, Boge, Gothem, Norrlanda, Källunge, Bäl.

Till skillnad från minneslunden kan anhöriga om så önskas få en namnbricka/namnplakett uppsatt på kyrkogårdar där askgravlund finns.

Erbjudande om namnbricka skickas ut, tillsammans med underrättelsen om nedsättning, till anhöriga. Ev. beställning görs hos kyrkogårdsförvaltningen, som också ansvarar för monteringen. En namnbricka får som längst sitta uppsatt i 25 år.

Namnbrickor i Askgravlundarna

Om anhöriga så önskar, får namnbrickor,dvs. de gravsattas namn sättas upp i askgravlundar till följande priser:

Fårö 230:- Bunge 470:- Rute 320:- Fleringe 360:- Källunge 375:- Gothem 360:- Norrlanda 350:- Bäl 360:- Othem och Boge 320:-

Samt tillägg för två namn på ny bricka eller utbytesbricka: Fårö 50:- och övriga 100:-

De olika priserna på namnbrickorna beror på att utformning, storlek och material varierar mellan kyrkogårdarna.