Konfirmation

Bli konfirmand - ett minne för livet! Är du nyfiken på dig själv och andra? Vill du träffa nya kompisar och prata om livet? Få en möjlighet att utvecklas - både som människa och troende.

Välkommen som konfirmand i Norra Gotlands pastorat! Vi på norr erbjuder flera olika grupper under läsåret 2022/2023 - Du väljer själv vilken du vill vara med i!
Välj en grupp där du bor, går i skolan, har kompisar - eller testa en grupp en bit bort!
Du kan välja en grupp som träffas söndagar/vardagar/läger, en ren lägergrupp, speedkonfa för dej som har fullt upp under läsåret (deltagare från hela ön), och enskild konfirmation. Har du funderingar på vilken grupp du ska välja, smsa/snapa gärna ledarna eller kolla med en kompis som konfirmerats hur det var. Hoppas att vi ses!

KOSTNAD?

Konfirmation är gratis! Om den grupp du väljer gör fastlandsresa, så bör du ha lite fickpengar med dig. Bidrag kan sökas. 
Speedkonfa har en kostnad på 1500 kr för den som inte bor på Gotland.

DOP

Du behöver inte vara döpt eller tillhöra Svenska kyrkan för att vara med i en konfirmandgrupp. Om du väljer att konfirmeras så döps du under konfirmandtiden.

FRÅGOR?

Är du osäker? Hör gärna av dig till oss eller anmäl dig för att prova på! 
Vi håller oss uppdaterade kring covid-19, och följer smittskyddsläkarens rekommendationer. 

Konfirmation på annan ort

Vill du konfirmeras på annan ort eller på ett konfirmationsläger?
På svenskakyrkan.se/konfirmation hittar du en lista över läger och andra konfirmandgrupper som Svenska kyrkan arrangerar. 

Vi välkomnar självklart konfirmander från andra områden än norra Gotland till våra alternativ! 

Speedkonfa

Vill du ställa alla frågorna, lyssna på andras sätt att se världen, fundera över vem du vill vara - men skulle vilja göra det under en intensiv vecka, utan övernattningar? Då är Speedkonfa något för dig!

Lägerkonfirmation norra Gotland

Kristen tro? Hur luktar den? Hur smakar den? Hur låter den? Hur ser den ut? Hur känns den?

Glada ungdomar som dansar i discoljus

MOD-konfa

Vem är du? Jo, jag menar VEM är du? Just du? Konfatiden är en chans att lära känna inte bara andra, utan även sig själv. Din egen berättelse är viktig! Men du kommer att få möta många olika människor som upplevt saker i sina liv. Genom att lyssna på andra, kan du få börja fundera på vem du vill vara. Det här är konfagruppen för dej som vill ses då och då under läsåret, och åka på något läger.

Enskild konfirmation

Funderingar kring tro, men inte sugen på en vanlig grupp?

Västra stranden

Vuxenkonfirmation

Det är aldrig för sent att konfirmera sig. Konfirmation betyder bekräftelse av sitt dop - men du behöver inte vara döpt för att vara med på undervisningen.