Lerums församling

Välkommen till Lerum församling. Vi samlas för att dela gemenskap, engagera oss i samhället och fira gudstjänst. Med ett öppet hjärta strävar vi efter att tillsammans skapa ett inkluderande och meningsfullt församlingsliv.

En vit landsbygdskyrka bland lummiga träd.

Sommar

Oavsett var i Sverige du befinner dig under sommarmånaderna finns Svenska kyrkan nära.

Visor till kaffet

I samband med sommarcaféet så medverkar Ulrika Nätterdal och Magnus Bergström med sång och musik – "Visor till kaffet". Måndag 15 juli kl 11.30, Lerums församlingshem.

Musikcafé – “Melody & Strings: Harmonizing country tunes”

Sång och gitarr under rubriken "Melody & Strings: Harmonizing country tunes". Sön 21 juli 2024 kl 18.30, Aspenäs kyrka.

Musikcafé – “Solskensblus”

Sång, kontrabas, saxofon, flöjt och piano under rubriken "Solskensblus". Sön 28 juli 2024 kl 18.30, Aspenäs kyrka.

Musikcaféer i Aspenäs kyrka

Välkommen till musikcafé denna sommar. I år får vi höra en härlig blandning av kända och okända melodier för livets alla uttryck, allvar och humor, med mångfacetterade musiker. Fem tillfällen, söndagar 30/6–28/7, i Aspenäs kyrka.

Vivamus

Till hösten startar vi ny grupp, välkommen med din anmälan! Altfiolrytmik för dig som är fem år! I altfiolrytmiken ryms nyfikenheten till musik, rytm och rörelse. Onsdagar 11 sep-27 nov 2024 kl. 16.00, Aspenkyrkan

Sjung & Lek på sommaren

Träffa andra barn, 0-6 år, och andra vuxna, för lek och sång utomhus! Det är en öppen mötesplats, vi samlas vid Aspenäs kyrka till sångsamling, naturupplevelse och lekstund. Torsdagar, juni-aug,10.00, Aspenäs kyrka.

Nu öppnar anmälan till höstens barn- och ungdomskörer

I kören får vi upptäcka vår sångröst och hur fint det låter när vi sjunger tillsammans. Vi har flera olika körer – välkommen med anmälan inför hösten.

Vår förskola öppnar en ny avdelning

I höst öppnar ytterligare en liten förskoleavdelning i Aspenkyrkan! Vi tar emot barn i alla åldrar.

Lerums pastorat 100 år

Nu fyller Lerums pastorat 100 år vilket vi så klart vill fira. I gudstjänst, föredrag och församlingsbor som berättar om vad församlingen har betytt för dem genom åren. Var med och fira!

Gudstjänster

Upptäck vårt gudstjänstliv. Här hittar du kalender med gudstjänster och mässor i Lerums församling.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Tanken är att detta skall göra det enklare att för dig att få del av det som är på gång i vår församling i veckan som kommer. Möten och möjligheter, tider och platser om det som kanske intresserar dig eller någon annan i din närhet.

Nätkyrka i Lerums församling

Nätkyrkan är en Facebookgrupp för Lerums församling som delar vardag och helg, tro och liv med varandra. Kom och var med i den digitala gemenskapen! Tillsammans bygger vi vår nätkyrka! Grupp på Facebook

En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.

Dop

Funderar du på att låta döpa ditt barn eller dig själv? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Benen på ett brudpar som står på en stentrappa.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Konfirmation 2024-2025

Konfirmandtiden handlar om livet, kyrkan, kristen tro och hur dessa hänger ihop. Inga frågor eller funderingar är konstiga eller fel. Här får du chans att prata om allt mellan himmel och jord.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Om oss

Vårt huvudsyfte är att vara en samlande plats för invånarna i Lerum, oavsett bakgrund eller övertygelse. Här kan du utforska din andlighet, dela i gemenskap och bidra till samhällets välmående.

Kontakt/press

På den här sidan och dess undersidor har vi samlat kontaktuppgifter och länkar som kan vara till nytta för dig som söker kontakt. Om du ändå inte hittar rätt, pröva sökfunktionen längst upp till höger!

Det händer i kyrkan

Lerums församling erbjuder en bredd av olika verksamheter för både liten och stor. Här finns barn- och ungdomsgrupper, bibelstudier, körer och andra mötesplatser för alla åldrar.

Kyrkor och mötesplatser

I Lerums församling finns tre kyrkor, vitt skilda i karaktär och uttryck. Här kan du läsa mer om våra kyrkor och aktiviteterna som sker i dem.

Kyrkans förskola

För oss är det viktigast att skapa en trygg, positiv och lärorik miljö där varje barn känner sig sett och respekterat. Vi sätter barnens kompetens i centrum och strävar efter att ha små barngrupper med hög personaltäthet för att säkerställa hög kvalitet i vår verksamhet.

Askgravplatsen, Östra kyrkogården

Kyrkogården

Vi svarar för drift och underhåll inom begravningsverksamheten i Lerums församling. Välkommen att kontakta oss för att boka tid för gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.