Lerums kyrka
Foto: Josefin Bergius

Lerums församling

Välkommen till Lerums församling! I Lerum bor cirka 20 000 invånare varav 12 500 är kyrkotillhöriga. Församlingen har tre kyrkor med ett rikt gudstjänstliv och varierande verksamheter.

Veckans gudstjänster

Varje söndag firas gudstjänst/högmässa kl 11 i Lerums kyrka och gudstjänst/mässa kl 18 i Aspenäs kyrka. På torsdagar är det Mässa mellanrummet kl 18.30 i Aspenkyrkan. Välkommen till veckans gudstjänster!

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Luciakonsert

Onsdag 14 december kl 18 i Lerums kyrka. Körerna Cantica, Laudate och VOX. Magnus Bergström, kontrabas. Pia Brinkmann Stenhede, flöjt. Helena Granmo och Yvonne Carlsson, körledare. Fri entré! Varmt välkommen!

Julkonsert "Nu tändas en stund på jorden"

Söndag 18 december kl 18 i Lerums kyrka. Josefin Lidén, sopran. Motettkören, Gaudia och instrumentalister under ledning av Helena Granmo. Fri entré! Varmt välkommen!

Svenska kyrkans flagga vajar mot en grå himmel

Lerums församling söker chef inom administration och vaktmästeri

I Lerums församling bor det ca 20 000 invånare varav 12 500 tillhör församlingen. Vi har tre kyrkor med ett rikt gudstjänstliv och varierande verksamheter. Vi är idag 45 anställda inom församlingen. Vi är en arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap! Vi gör en mindre omorganisation och i samband med detta så söker vi en chef till vårt team som arbetar med verksamhetsstöd inom administration och vaktmästeri/fastighet.

Ljusbärare i Lerums kyrka

Välkommen att stanna upp en stund!

I församlingen erbjuds ett flertal tillfällen att stanna upp en stund för stillhet, ljuständning och gemensam bön.

Pilgrimsvandringar

- Vandra för inre och yttre hållbarhet under oktober, november och december.

Biblar på hög

Bibelkväll

Torsdagar jämna veckor kl 19.15 i Aspenkyrkan. Med syfte att inspirera till bibelläsning lyfter Esbjörn Särdquist, kyrkoherde och Susanne Lindström, församlingspedagog, tillsammans med gäster, fram olika avsnitt ur Bibeln. Bibelkvällarna sänds även i Facebook-gruppen Nätkyrka - Lerums församling. Den som vill får gärna delta i Mässa mellanrummet kl 18.30

Gudstjänster

En mikrofon i närbild

Musik och konserter

Välkommen att ta del av Lerums församlings musik- och konsertutbud!

Verksamheter

Lerums församling erbjuder verksamheter både för barn, unga och vuxna.

Dop

Dopet är en viktig händelse i en människas liv. Dopet är löftet om Guds kärlek som följer oss genom liv och död. En kärlek som ger trygghet att bygga livet på.

Någon håller i en färggrann blombukett.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Konfirmation 2022/2023

Vem är du? Vad längtar du efter? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som du kanske inte gör varje dag: kärlek och vänskap, glädje och sorg, skuld och förlåtelse, liv och död, Gud och Jesus. Det finns utrymme för allvar och skoj, samtal och lek, musik och fika och naturligtvis läger! Det är också en möjlighet att lära känna nya personer och kanske få nya vänner. Välkommen som konfirmand i Lerums församling!

På ett handtag hänger en skylt med texten Samtal pågår.

Kyrkans samtalsmottagning i Lerum

Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal i livskriser och sorg, terapeutiska samtal för personlig utveckling och själavårdssamtal.

Begravning

Att skiljas från någon kär närstående är förmodligen det svåraste som vi kan vara med om. Sorgen, ensamheten, saknaden blir så påtaglig och smärtsam. Och ofta ställs det samtidigt krav på oss att ta tag i saker som måste ordnas. Sorgen är en turbulent tid på många sätt.

Begravningsverksamheten

Välkommen till Lerums kyrkogårdsförvaltning. Vi svarar för drift och underhåll inom begravningsverksamheten i Lerums församling. Välkommen att kontakta oss för att boka tid för gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Stöd till flyktingar från Ukraina

Så här kan du hjälpa - ge stöd ekonomiskt, bli volontär i flyktingmottagandet eller upplåta boende?

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Renovering av Lerums kyrka

Lerums kyrka kommer att vara stängd för renovering under delar av 2023. Arbetet påbörjas 1 maj 2023 och beräknas vara färdigt i slutet av oktober månad. Församlingens gudstjänster, dop, vigslar och begravningar sker under denna tid i församlingens två andra kyrkor, Aspenkyrkan och Aspenäs kyrka.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva