Konfirmation 2020/2021

Vem är du? Vad längtar du efter? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som du kanske inte gör varje dag – kärlek och vänskap, glädje och sorg, skuld och förlåtelse, liv och död, Gud och Jesus. Det finns utrymme för allvar och skoj – samtal och lek, musik och fika och naturligtvis läger! Det är också en möjlighet att lära känna nya personer och kanske få nya vänner. Välkommen som konfirmand i Lerums församling!

Konfirmationen hör också samman med dopet, men det är inget krav att vara döpt för att börja i någon konfirmandgrupp. Vi som kommer att vara med som ledare på konfirmandträffarna är präster, pedagoger, musiker och unga ledare som själva var
konfirmander för inte så länge sedan. Du som är född 2006 är i år särskilt inbjuden till konfirmation i Lerums församling, men det går även bra att vara med i våra grupper om du är året äldre och inte konfirmerad.

Olika grupper

Det finns mycket som kan vara viktigt i livet och som kräver tid och engagemang. Konfirmandtiden gör också det, men vi vet att det inte är det enda i livet. Därför har vi olika grupper som träffas på olika sätt, både under skolterminerna och under sommarlovet för att du ska ha möjligheten att hitta den grupp som fungerar bäst för dig. Läs mer om alternativen nedan för att se vad som passar bäst.

Om det är så att du har särskilda behov kan vi hjälpa dig att hitta en grupp som passar om våra grupper inte gör det.

Hans Zickerman

Lerums församling