Konfirmander i vita kåpor sitter med varsin psalmbok i handen.
Foto: Jim Elfström /Ikon

Boka kyrkliga handlingar

Vi är här för att stödja och guida dig genom viktiga ögonblick i livet, såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning. Här hittar du information om hur du kan boka och planera dessa händelser tillsammans med oss.

Fyll i dina önskemål i lugn och ro, så hör vi av oss. Det går även bra att ringa 0302-52 25 40, vardagar kl. 10-12 eller mejla till lerum.forsamling@svenskakyrkan.se

Dop

Om du vill boka dop för dig själv eller ditt barn, är du välkommen att kontakta vår församling för att planera en lämplig tid och plats. Fyll i formuläret nedan så tar sedan kontakt med dig för att förbereda dig inför denna speciella stund. Här kan du läsa mer om dopet.

Konfirmation

För dig som vill konfirmera dig finns det flera grupper med olika inriktningar. Här kan du läsa mer om konfirmation.

Vigsel

Vigseln är en kärleksfull ceremoni som förenar två personer inför Gud och gemenskapen. Om du planerar att gifta dig i vår församling, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att hjälpa er med att arrangera vigseln. Här kan du läsa mer om vigsel.

Begravning

Vid en begravning hedrar vi och minns en avliden, och det är en tid för sorg och stöd. Om du behöver boka en begravning eller vill diskutera begravningstjänster och ceremonier, är våra präster och diakoner tillgängliga för att hjälpa dig och din familj. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Här kan du läsa mer om begravning

Fyll i dina önskemål i lugn och ro, så hör vi av oss. Det går även bra att ringa 0302-52 25 40, vardagar kl. 10-12 eller mejla till lerum.forsamling@svenskakyrkan.se

En prydnadsängel står bredvid ett dopljus.

Dop

Funderar du på att låta döpa ditt barn eller dig själv? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Konfirmation 2024-2025

Konfirmandtiden handlar om livet, kyrkan, kristen tro och hur dessa hänger ihop. Inga frågor eller funderingar är konstiga eller fel. Här får du chans att prata om allt mellan himmel och jord.

Benen på ett brudpar som står på en stentrappa.

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Begravning

Begravning

Att skiljas från någon kär närstående är förmodligen det svåraste som vi kan vara med om. Sorgen, ensamheten, saknaden blir så påtaglig och smärtsam. Och ofta ställs det samtidigt krav på oss att ta tag i saker som måste ordnas. Sorgen är en turbulent tid på många sätt.