Foto: Kristin Lidell /Ikon

Dop

Dopet är en viktig händelse i en människas liv. Dopet är löftet om Guds kärlek som följer oss genom liv och död. En kärlek som ger trygghet att bygga livet på.

Dopet - ett sammanhang

Lerums församling vill bjuda in dig till den glädje och den trygghet som dopet ger. Den som döps blir en del av Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Den som döps behöver inte prestera något eller förstå allting. Tvärtom – dopet är en gåva som vi får ta emot.  Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan.

Dopet är för alla

Foto: Magnus Aronsson / IKON

Svenska kyrkan döper barn i alla åldrar och även vuxna. Kanske finns det någon som ännu inte är döpt i familjen eller släkten som också skulle vilja döpas?

Boka dop

Välkommen att ringa Församlingsexpeditionen på 0302-52 25 40 (telefontid: vardagar kl 10-12). När du ringer och bokar, ha gärna minst ett önskemål om dopdatum redan klart. Tänk på att vara ute i god tid då det är många som döps i Lerums församling. Förbered dig genom att ha personnummer framme, både på den som döps, samt på eventuella vårdnadshavare.

Det går också bra att lämna en intresseanmälan via knappen nedan

Intresseanmälan, dop

Lämna intresseanmälan

Tips på psalmer

Här finns några av de psalmerna som är vanliga vid dop. Det är sångare ur Annakören och Näsets unga manskör från Svenska kyrkan i Höllviken som sjunger.

Att bli fadder

Frågor och svar för dig som som funderar på att välja fadder till ditt barn.

Dopsymboler

Vad betyder symbolerna kring dopet så som dopvattnet, ljuset och klänningen?

Lokaler att hyra/låna

Församlingens lokaler går bra att använda för såväl dopkalas som minnesstund.