Dop

Dopet är en viktig händelse i en människas liv. Som förälder är dopet ett ställningstagande att man vill låta döpa sitt barn för att dela den kristna traditionens bredd och djup.

Bild: Magnus Aronsson / IKON

Ett stort grattis och hjärtliga lyckönskningar till er som har fått barn!

Vi vill bjuda in er till den glädje och den trygghet som dopet ger. Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.

Välkommen att ringa Församlingsexpeditionen 0302-52 25 40 om ni vill boka tid för dop.
När ni ringer och bokar, ha gärna ett önskemål om dopdatum redan klart. Tänk på att vara ute i god tid då det är många barn som döps i Lerums församling. Förbered dig genom att ha barnets samt vårdnadshavarnas personnummer framme.

När ni bokar tid för dopgudstjänst går det även bra att låna församlingssal i en av våra kyrkor. Det går också bra att låna dopklänning.

Med denna hälsning vill vi säga varmt välkommen in i Lerums församling.

Dop
På dopträffen får ni mer praktisk information kring själva dopgudstjänsten. Bild: Peter Ebbesson

dopträffar

För alla er som funderar på att låta era barn döpas erbjuder vi dopträffar. Där berättar vi om dopgudstjänstens innehåll, symbolerna kring dopet samt spelar doppsalmer och går igenom många praktiska frågor.

Vi vill att ni anmäler er till dopträffen via expeditionen så vi kan förbereda oss på bästa sätt.

Tider 2020

Aspenäs kyrka • 17.30-19.00