Foto: Kristin Lidell

Kyrkans förskola

För oss är det viktigast att skapa en trygg, positiv och lärorik miljö där varje barn känner sig sett och respekterat. Vi sätter barnens kompetens i centrum och strävar efter att ha små barngrupper med hög personaltäthet för att säkerställa hög kvalitet i vår verksamhet.

Söker du en förskola som ger det lilla extra? Då har du kommit rätt. Vår förskola har en kristen profil och följer de krav som Skolverket och Lerums kommun ställer. Skollagen och “Läroplan för förskolan” är, som för alla förskolor, våra styrdokument. 

Vår förskola består i dagsläget av två enheter – Prästgården med tre avdelningar och Aspenkyrkan. Aspenkyrkan har tidigare haft en avdelning men från hösten 2024 utökar den till två avdelningar. Läs mer om respektive enhet nedan.

Vår förskola är inte vinstdrivande och avgifterna är samma som i kommunen. 
Oavsett vilken av våra avdelningar som passar ditt barn bäst ser vi fram emot att välkomna er till vår förskola!

Här kan du anmäla ditt barn till förskolan.

Prästgården

Här välkomnas de yngsta barnen till avdelningen Duvan (1-2 år ca åtta barn) sedan flyttar de försiktigt över till Solen (3-4 år, ca tio barn) för att till sist flytta upp till Regnbågen (5-6 år, ca 16 barn).

Aspen

I Aspenkyrkan har vi länge haft en åldersblandad avdelning, Fyren, med ca 14 barn. Från hösten 2024 har vi dock glädjen att kunna utvidga verksamheten med en liten avdelning och få plats till ytterligare tio barn.