Någon håller i en färggrann blombukett.
Foto: Jenny Sigeman /Ikon

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket Intyget gäller i fyra månader. Det är sedan er vigselpräst som skall ha dessa dokument och det brukar vara lämpligt att lämna dem vid vigselsamtalet en tid före vigseln.

Vid vigselsamtalet kommer ni också ha möjlighet att ställa frågor och komma med önskemål om psalmer och musik.

Boka vigsel

Kontakta expeditionen för att boka tid för vigselgudstjänst

0302-52 25 40 Telefontid: vardagar kl 10-12
lerum.forsamling@svenskakyrkan.se

Renovering av Lerums kyrka

Lerums kyrka kommer att vara stängd för renovering under delar av 2023. Arbetet påbörjas 1 maj 2023 och beräknas vara färdigt i slutet av oktober månad. Församlingens gudstjänster, dop, vigslar och begravningar sker under denna tid i församlingens två andra kyrkor, Aspenkyrkan och Aspenäs kyrka.

Aspenkyrkan

Välkommen till Aspenkyrkan! Aspenkyrkan ligger naturskönt alldeles ovanför ICA Kvantum i Hulanområdet på Bentzels väg.

Aspenäs kyrka

Någon har en gång betecknat Aspenäs kyrka som en ”varm kyrka”. Man förstår nog detta när man kommer in i vår kyrka – en ganska liten kyrka som är raka motsatsen till stora stenkyrkor.

Lerums kyrka

Gudstjänster, konserter, stilla kvällsmässor, dop, vigslar och begravningar, allt som sker i Lerums kyrka omsluts av änglarna som från taket tittar ner på oss och omsluter varje gudstjänst och möte med välsignelse.