Benen på ett brudpar som står på en stentrappa.
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Vigsel

Inför Gud och i denna församlings närvaro… Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket Intyget gäller i fyra månader. Det är sedan er vigselpräst som skall ha dessa dokument och det brukar vara lämpligt att lämna dem vid vigselsamtalet en tid före vigseln.

Vid vigselsamtalet kommer ni också ha möjlighet att ställa frågor och komma med önskemål om psalmer och musik.

Boka vigsel.

Flera olika tårtdekorationer till bröllop står på ett bord.

Drop-in vigsel på nationaldagen

Vackert, enkelt, nära. Kom som ni är eller i högtidskläder. Bjud med er några bröllopsgäster om ni vill. Sätt er personliga prägel med egna val av musik och psalmer. Torsdag 6 juni 2024 kl. 14.00-17.00, Lerums kyrka

Aspenkyrkan

Aspenkyrkan

Aspenkyrkan är vår moderna mötesplats vid Hulan. Upptäck dess samhällsengagemang och aktiviteter för alla åldrar.

Aspenäs kyrka

Aspenäs kyrka

Aspenäs kyrka, en pärla vid sjön Aspen, erbjuder en unik andlig upplevelse i en idyllisk naturmiljö. Utforska dess rofyllda atmosfär.

Lerums kyrka

Välkommen till Lerums kyrka, en plats som bär på århundraden av historia och andakt. Här, omringade av änglarna som vakar från taket, finner vi gudstjänster, konserter, dop, vigslar och begravningar som alla omfamnas av en känsla av välsignelse.