Kyrkor och mötesplatser

I Lerums församling finns tre kyrkor, vitt skilda i karaktär och uttryck. Här kan du läsa mer om våra kyrkor och aktiviteterna som sker i dem.

Aspenkyrkan

Aspenkyrkan

Aspenkyrkan är vår moderna mötesplats vid Hulan. Upptäck dess samhällsengagemang och aktiviteter för alla åldrar.

Aspenäs kyrka

Aspenäs kyrka

Aspenäs kyrka, en pärla vid sjön Aspen, erbjuder en unik andlig upplevelse i en idyllisk naturmiljö. Utforska dess rofyllda atmosfär.

Lerums kyrka

Välkommen till Lerums kyrka, en plats som bär på århundraden av historia och andakt. Här, omringade av änglarna som vakar från taket, finner vi gudstjänster, konserter, dop, vigslar och begravningar som alla omfamnas av en känsla av välsignelse.

Församlingshemmet

Lerums församlingshem

Vårt församlingshem är hjärtat av vår gemenskap, en plats för möten, aktiviteter och samhällsengagemang. Upptäck dess mångsidiga funktioner.

Askgravplatsen, Östra kyrkogården

Kyrkogården

Vi svarar för drift och underhåll inom begravningsverksamheten i Lerums församling. Välkommen att kontakta oss för att boka tid för gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Kyrkvagnen

Kyrkvagnen är en rullande mötesplats i centrala Lerum. En mötesplats där värmen i en kopp kaffe, samtalet och gemenskapen står i centrum. Oavsett om du är en återkommande besökare eller bara passerar förbi, är du alltid välkommen! Tisdagar 2024 kl.10.30, Lerums centrum

Kyrkshopen

Upptäck vårt varierade utbud av böcker, presenter och smycken med speciell betydelse. Betala smidigt med Swish och stöd samtidigt värdefulla ändamål.

Nätkyrka i Lerums församling

Nätkyrkan är en Facebookgrupp för Lerums församling som delar vardag och helg, tro och liv med varandra. Kom och var med i den digitala gemenskapen! Tillsammans bygger vi vår nätkyrka! Grupp på Facebook