Kyrkans samtalsmottagning i Lerum

Vi erbjuder kostnadsfria stödsamtal i livskriser och sorg, terapeutiska samtal för personlig utveckling och själavårdssamtal.

När livet är för tungt, när man sitter fast och behöver perspektiv, när man vill hitta sin självkänsla och söker sin identitet, då kan man behöva prata med en utomstående som lyssnar och svarar, och som kan följa med en bit på vägen.

Till Kyrkans samtalsmottagning kan du komma för enskilda samtal med erfarna präster och diakoner. Vi erbjuder stödsamtal i livskriser och sorg, terapeutiska samtal för personlig utveckling, själavårdssamtal.

Samtalen är 45 eller 60 minuter och kostnadsfria. Du kan komma för ett eller en längre serie samtal beroende på behov. Du är välkommen oberoende av trosinriktning eller tillhörighet till Svenska Kyrkan.

Vi som arbetar i samtalsmottagningen har grundutbildning i psykodynamisk psykoterapi och/eller fördjupad själavårdsutbildning. Vi arbetar under tystnadsplikt men har handledning hos leg psykoterapeut.

Välkommen att höra av dig!

Om du behöver du ett akut samtal kan du alltid ta kontakt med någon av församlingens präster.

Telefonnumret till samtalsmottagningen är: 0702 34 14 25.
Du lämnar meddelande på telefonsvarare eller som sms och blir uppringd senast inom en vecka.

Du kan också maila till lerum.samtalsmottagning@svenskakyrkan.se.