Askgravplatsen, Östra kyrkogården
Foto: Josefin Bergius

Kyrkogården

Vi svarar för drift och underhåll inom begravningsverksamheten i Lerums församling. Välkommen att kontakta oss för att boka tid för gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Ett stenkors på en gravsten.

Gravskick och gravplats

Här kan du läsa mer om begravningsavgiften, olika typer av gravar, säkerhet kring gravstenar och få svar på vanliga frågor.

Gravskötsel

Ansvaret för den allmänna skötseln av Lerums kyrkogård ligger hos kyrkogårdsförvaltningen. Du som gravrättsinnehavare ansvarar för skötseln av den enskilda gravplatsen, men du kan också beställa hjälp med skötseln från kyrkogårdsförvaltningen.

Lerums kyrkogård

Lerums kyrkogård är belägen vid Lerums kyrka och består av tre begravningsplatser: Gamla kyrkogården, Västra kyrkogården och Östra kyrkogården.

När någon dör

Att skiljas från en närstående är något av det svåraste som vi kan vara med om. Samtidigt är det många val att göra vid planeringen av en begravning.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Hos oss kan du boka tid för gravvisning, gravsättning och borgerlig begravningsceremoni. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravplatser, gravrättsinnehav, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.