Gravskötsel

En begravningsplats är för många människor en plats för stillhet och eftertanke, därför är det viktigt att där är fint.

Vill du sköta graven själv eller ge oss uppdraget?

Ansvaret för den allmänna skötseln av begravningsplatsen ligger hos kyrkogårdsförvaltningen. Gravrättsinnehavarna ansvarar för skötseln av den enskilda gravplatsen. Innehavaren kan välja mellan att sköta graven själv eller ge kyrkogårdsförvaltningen uppdraget att sköta den genom ett ettårigt skötselavtal.

Ett ettårigt avtal är ett avtal som är löpande och som förlängs ett år i taget från det att fakturan betalas. Som kund är man alltså inte bunden mer än ett år i taget. Erbjudandet om förlängning skickas ut i januari/ februari varje år, man betalar alltså i förskott för innevarande år. För att teckna ett gravskötselavtal skall man stå antecknad som gravrättsinnehavare i gravboken.

Om avtalet ska sägas upp görs det genom kontakt med Kyrkogårdsexpeditionen eller genom att fakturan inte betalas, vilket medför att vårt åtagande upphör. Vi skickar ingen påminnelse.

Vid förändring av skötsel, kontakta Kyrkogårdsexpeditionen då den nya skötseln behöver registreras och kan innebära en annan avgift. Fakturan kommer då att krediteras och en ny skickas ut. Var vänlig betala inte med annat än angivet belopp.

priser för gravskötsel

Klicka på länken nedan för att se vårt utbud och våra priser.

Prislista 2019

kontaktuppgifter till vår kyrkogårdsexpedition

Hos oss kan du boka gravsättning, gravvisning och borgerlig begravning. Det är även till oss du vänder dig med frågor gällande gravar, gravskötsel och övriga kyrkogårdsärenden.

Telefontid: Vardagar kl. 10.00-12.00

lerum.kyrkogarden@svenskakyrkan.se

Kastenhofsvägen 6, 443 35 Lerum
Besökstid helgfri vardag 10.00 -12.00.
Du som besökare har även möjlighet att boka tid utanför besökstiden.

Kyrkogårdsförvaltningen
443 23 Lerum