Meditation

Meditation är en övning i att vara i sitt centrum. En läkande övning i stillhet, som både är andlig, kroppslig och mental. Vi sitter i zazen, som betyder att sitta i vaken vila, eller avspänd uppmärksamhet, i tystnad och upprätt hållning, som möjliggör djupandning, på stol, kudde eller pall.

Meditation - Att sitta sig till stillhet

Vårt sammanhang är Guds villkorslösa kärlek,  Aspenäs kyrka och ringen av medmeditatörer. Mellan två 20-minuterspass av sittning sker ett kort moment av meditativ gång.

Meditation
Bild: IKON

Människor i alla kulturer har i meditationen funnit en fungerande metod att komma till sig själv och finna frid. Den är en väg till personlig och andlig mognad.

Efter meditationen finns det te och möjlighet till samtal och delande. Den som inte har mediterat förut är välkommen på introduktion kl 18.00.

meditation i aspenäs kyrka

Vi träffas tisdagar med start 8/9, klockan 18.30 i Aspenäs kyrka. Introduktion från 18.00. Uppehåll: 1/9, 6/10, 3/11 och 1/12.

Kontakt och mer information

Gunilla Rödström