Kungälv-Ytterby församling

Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Kungälv-Ytterby församling

Välkommen till Kungälv-Ytterby församling!

När katastrofen slår till är vi där från början och hela vägen mot en ljusare framtid. Med rätt stöd på vägen, blir människor bättre rustade för framtiden och orkar vara aktiva i sina egna liv. Ge en gåva som ger människor kraften att resa sig starkare!

Att resa sig starkare

Välkommen till Öppen mötesplats i Ytterby - en plats för gamla och nya ytterbybor, unga och gamla, kvinnor och män, svenskar och nysvenskar.

Öppen mötesplats

Nu börjar en kör för dig som längtar efter att få sjunga utan krav på förkunskaper eller prestation - vi sjunger för att må bra helt enkelt!

Må-bra-kör

Söndag 25 februari framför Hans Kennemark och Irma Schultz Keller sitt kantat "Kärlekens sigill" i Kungälvs kyrka kl 18.

Kärlekens sigill

Välkommen att uppleva musiken i kyrkan. Här publiceras vårens musikarrangemang i Kungälv och Ytterby löpande.

Musik i våra kyrkor

Svenska kyrkan i Kungälv och Ytterby söker ungdomar som vill jobba i Sommarkyrkan 2018.

Sommarjobb 2018

Lördagen den 24 mars är det dags för Barnbasar i Ytterby församlingshem kl 10-13.30. Nu kan du som vill sälja dina kläder/saker boka bord.

Boka bord på vårens barnbasar

Lördag 17 mars är du som sörjer välkommen till en dag med samtal, reflektion och gemenskap i Ytterby församlingshem. Begravningsentreprenör Gillis Edman gästar.

En dag för dig som sörjer

"Växt" är temat på Kungälv-Ytterbys retreat på Tomasgården 26-29 april 2018. Välkommen till vila, eftertänksamhet, meditation, bön med mera.

Retreat på Tomasgården

Dop, konfirmation, vigsel och begravningar - stora händelser i livet. De brukar också ibland kallas för "kyrkliga handlingar".

Dop, Konfirmation, Vigsel, Begravning

Gudstjänsten på söndagen är huvudnavet i församlingen, som sedan utvidgas som ringar på vattnet, genom våra möten och verksamheter under veckan. Gudstjänsten är ett möte här och nu, med varandra och med Gud.

Gudstjänst, tro och liv

Barnen är viktiga i kyrkans liv. När barnen inte finns med i kyrkan upplevs det ofta som att något fattas. Därför är barnen och hela familjen varmt välkomna till både gudstjänster och olika grupper.

Barn och familj

Du som söker gemenskap i vardagen är varmt välkommen till våra olika caféer och mötesplatser. Här kan du välja om du själv vill sitta ner runt kaffebordet - eller om du också vill göra en ideell insats.

Gemenskap i vardagen