En vårblomma med lila och vita kronblad.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Kungälv-Ytterby församling

Välkommen med din tro och ditt tvivel, din längtan och ditt engagemang, i glädje och sorg, till vardags och till helgdags!

Problem med ny kalendervy

Känner du inte igen kalenderfunktionen här ovanför? 
Nyligen gjordes en webbuppgradering som berör hela Svenska kyrkan. Bland annat fick kalendern ett förändrat utseende. Tyvärr uppstod också en rad problem i kopplingen till platser och lokaler.
Arbetet med att lösa detta pågår, och vi ber om förståelse tills det hela är åtgärdat.

På gång i oktober – några tips

Höstmånaden oktober innehåller faktiskt fem söndagar – så det ger extra många tillfällen att besöka någon av kyrkorna. Här är några tips om musikgudstjänster och andra träffar under oktober!

Kyrkogårdarna myllrar av liv

Begravningsplatserna har miljöer som blir mer och mer sällsynta i landskapet. Gamla träd, stenmurar och blomsterängar blir hem och skafferi för insekter och smådjur. I sommar sätts informationsskyltar upp på Skogskyrkogården - men du kan också läsa dem här!

Äntligen är kyrkan öppen igen!

I början av januari 2023 stängdes Kungälvs kyrka. Under en lång tid pågick renovering av kyrkans takmålningar. Här kan du ta del av det arbetet, där text, foto och film ger glimtar från det som sker. Helgen 1-3 öppnades kyrkan igen, och även det är dokumenterat med film.

Boka tid för dop - via webben!

Grattis till dig som blivit förälder!
Nu finns möjlighet att boka tid för dop via webben.
I kalendern finns dopgudstjänsterna inlagda och via ett webbformulär kan du göra en preliminärbokning. Klicka på knappen ”Boka tid för dop” här intill så kommer du vidare till dopsidan.

Hitta graven

Nu har du möjlighet att söka gravar på vår gravkarta över kyrkogårdar i Kungälv och Ytterby.

Fler gravplatser på Skogskyrkogården

Utbyggnaden av Skogskyrkogården är klar. Mångmiljonsatsningen omfattar 20 000 kvadratmeter och utbyggnaden ger upp till 700 nya kistplatser, askgravlund samt plats för avsked.

Be en bön. Tänd ett ljus.

Till bönewebben
Bild av en mobil med Kungälv-Ytterbys församlings instagramflöde.

Kungälv-Ytterby församling på sociala medier

Vi finns på Facebook och Instagram. Följ oss! Har du inget eget Facebook-konto går det bra att ta del av vårt flöde här.

Kyrkoblad och Månadsblad

Församlingsmagasinet Kyrkobladet utkommer fyra gånger per år. Inför varje månadsskifte görs ett Månadsblad med i huvudsak gudstjänstinformation.

Bild på dator som visar gudstjänst

Följ gudstjänsterna digitalt

Vi fortsätter att sända flera gudstjänster digitalt, så att du som vill kan vara med hemifrån. I kalendern och i appen Kyrkguiden finns alla tider för våra gudstjänster som sänds digitalt.

Bild på kyrkorådet i Bergsalen

Kyrkorådet

Kyrkorådet är församlingens styrelse. De ansvarar för frågor som rör verksamhet, ekonomi, fastighet, personal och kyrkogårdar i församlingen. Om du vill komma i kontakt med de förtroendevalda, kontakta i första hand ordförande Margareta Alexandersson.

Två vindkraftverk på ett fält.

Vi satsar på förnybar el

Kungälv-Ytterby församling använder 100 % förnybar el. Församlingen är medlem i Stiftsvinden, som äger och arrenderar ut vindkraftverk.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Psykoterapeuten Marie Pervik, socionomen Petra Lax och prästen  Per-Olof Holm är trion som utgör Sjukhuskyrkan på Kungälvs sjukhus.

Sjukhuskyrkan vill lyssna på dig

Tillsammans med någon annan är det lättare att möta det som gör ont.  Sjukhuskyrkan på Kungälvs sjukhus vill lyssna – på vem som helst, om vad som helst. 

Kungälv-Ytterby församling och GDPR

Svenska kyrkan välkomnar dataskyddsförordningen, GDPR. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Någon att tala med

Om du behöver någon att tala med finns församlingens diakoner och präster där för dig, oavsett vem du är eller vad du bär på.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.