Bårtäcke

Istället för blomdekoration kan man välja att ha bårtäcke på kistan. I Kungälv-Ytterby församling finns två olika bårtäcken.

Bårtäcke kan vara ett fint alternativ för dem som inte önskar ha en traditionell kistbukett. Kungälv-Ytterby församling äger två bårtäcken. Dessa kan man använda utan kostnad vid begravningar i Svenska kyrkans ordning. Vid borgerliga begravningar eller begravningar i annan ordning debiterar församlingen en kostnad.

Rött bårtäcke
Rött Bårtäcke

Rött bårtäcke tillverkat av textilkonstnär Kerstin Bengtsson från Romelanda.

Bårtäcke i lappteknik
Bårtäcke i lappteknik Bild: Karolina Braun

Bårtäcke lappteknik sytt av Gun Embring med vänner. Det är skänkt till församlingen av tillverkarna.

Bårtäcke bokas i samband med att man bestämmer tid och plats för begravning. För frågor, kontakta pastorsexpeditionen, telefon 0303-37 70 00.