Foto: Mona Davidsson

Kontakten

Ibland hamnar vi i situationer som vi kanske trodde var omöjliga för oss att hamna i. Ensamhet, utanförskap, missbruk, psykisk ohälsa, ekonomisk kris kan prägla våra liv. Kontakten vill vara en plats där det är tillåtet att få vara som man är, och en plats för gemenskap. Vill du stödja Kontakten - swisha ditt bidrag till 1233735545.

Kontakten finns sedan oktober i nya lokaler på Torggatan 5 i centrala Kungälv. Kontakten drivs av föreningen Hela Människan Kungälv - där Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, Pingstkyrkan samarbetar med Kungälvs kommun och Kungälvsbostäder. Kontaktens verksamhet är en del i Hela människan Sverige
- Vi är väldigt glada att vi nu har större och fräscha lokaler, säger föreståndaren Lennart Åkerlund.
Hela människan Sverige har ställt upp med pengar till kök, möbler och hantverskostnader. Det kommunala bostadbolaget Kungälvsbostäder äger fastigheten och ställer upp med hyran.
På cirka 150 kvadratmeter finns kök och rymliga ytor för 18 sittande matgäster, med pandemisäkra avstånd (två personer vid varje bord).
De gamla lokalerna i andra änden av huset, blir i fortsättningen plats för tillagning av maten, utdelning av matkassar och förvaring av skänkta livsmedel.
- För våra ideella medarbetare är det också en bra lösning, där det blir olika lag som tar hand om servering respektive tillagning, säger Lennart Åkerlund.
De nya lokalerna har stått på önskelistan en längre tid och kan också göra det möjligt med fler aktiviteter. Till exempel hoppas Lennart Åkerlund på att det redan så småningom går att satsa mer på kultur - till exempel att bilda en kör och öppna för skapande verksamhet.

Öppettider:

Måndag, onsdag, fredag kl 9.00-13.00. Fika och lunch (från 11.30 för 10 kr).
Lördag kl 11.00-13.00 Kaffe, smörgås med mera.  OBS Öppettiderna kan ändras vid helger och semestrar.

Öppettider:

Måndag, onsdag, fredag kl 9.00-13.00. Fika och lunch (från 11.30 för 10 kr).
Lördag kl 11.00-13.00. Kaffe, smörgås med mera.  OBS Öppettiderna kan ändras vid helger och semestrar.

Kontaktuppgifter:

Lennart Åkerlund, föreståndare, 0303-37 70 27