Kungälv-Ytterby församling Besöksadress: Fredriksbergsgatan 12, 44230 Kungälv Postadress: Box 344, 44210 Kungälv Telefon: +46(303)377000 E-post till Kungälv-Ytterby församling

Bergsalen

Bergsalen är en ceremonilokal för begravningar och ligger vid Skogskyrkogården i Kungälv.

Namnet kommer från dess utformning med en bergvägg som går in i rummet. Bergsalen invigdes år 2000 och används både till kyrkliga och borgerliga begravningar. Eftersom det är kyrkogårdsförvaltningen som ansvarar för lokalen upplåts den endast för begravningsbokningar och inte för t ex dop.

Antal sittplatser: 60
Adress: Dämmevägen 14, Kungälv.

Klicka på bilden för en virtuell rundtur i Bergsalen
Klicka på bilden för en virtuell rundtur i Bergsalen Bild: Tommy Hvitfeldt

Vägbeskrivning

Vid stora rondellen i centrala Kungälv (nära busstationen) tag avfart Fontinvägen uppför en brant väg. När vägen delar sig, tag vänster och fortsätt rakt fram förbi motionscentralen. Nu har du strax anlänt till Skogskyrkogården där Bergsalen ligger på höger sida.

Bergsalen med bisättningslokal, tillbyggd 2014
Bergsalen med bisättningslokal, tillbyggd 2014 Bild: Magdalena Moberg

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen har kontor vid Skogskyrkogården i Kungälv. Välkommen att kontakta oss för visning av gravplats, beställning av gravskötsel eller andra frågor som rör våra kyrkogårdar.

Telefon: 0303-37 70 50 må-fr 10-11

Besöksadress: Dämmevägen 14 i Kungälv