Foto: Bertil Nelson

Körer för vuxna och unga

Vill du göra din röst hörd? Då är du välkommen med i kyrkans körer.

Må-bra kör

En kör för dig som längtar efter att få sjunga utan krav på förkunskaper eller prestation. Här är gemenskapen och sångglädjen det viktigaste. Vi sjunger allsånger, nyskrivna sånger, psalmer och visor av olika slag. Välkommen att vara med!
Övningstid: Varannan torsdag kl. 17.30-18.45 i Kungälvs församlingshem
Ledare: Helena Viklund
Terminsstart: 8 september

Riverside Gospel

I Kungälvs och Ytterbys gospelkör Riverside Gospel lär vi oss allt utantill utan noter och sjunger med ett kompband. Vi sjunger i våra kyrkor, men det blir också framträdanden på andra håll och spännande samarbeten. Det är många som vill vara med och sjunga gospel och kören är full, hör av dig till Åsa om du vill komma med på väntelistan.
Övningstid: Måndagar kl. 18.45-21.00 i Ytterby församlingshem
Ledare: Åsa Gunnervik

Kammarkören sjunger i musik- och minnesgudstjänst i Kungälvs kyrka. Foto: Karolina Braun
Män som sjunger

Körskola för män

Vill du prova på att sjunga i kör? I höst startar vi en sångskola för män.

Kungälvs kyrkas kammarkör

Kammarkören sjunger körmusik i stämmor, så körvana efterfrågas. Vi sjunger i Kungälvs kyrka på gudstjänster och musikgudstjänster vid årets olika högtider. Det brukar också bli något större projekt per år och ibland åker vi på körresor. Vi välkomnar nya körsångare i alla stämmor, speciellt tenorer och basar.
Övningstid: torsdagar kl. 19.00-21.30 i Kungälvs församlingshem
Ledare: Helena Viklund
Terminsstart: 1 september

Kastalakören

I Kastalakören träffas vuxna i alla åldrar för att sjunga i stämmor. Repertoaren är varierad, från klassiskt till ny musik och med inslag från olika genrer. Kören sjunger regelbundet i Kastalakyrkans gudstjänster, men gör även sångvandringar utomhus i närområdet. Ibland gör vi samarbeten t. ex. med någon annan kör, eller en körresa. Sopran eller alt, tenor eller bas: du som blir glad av att sjunga och känner dig bekväm i en blandad kör, varmt välkommen!
Övningstid: Onsdagar kl. 18.30-20.40 i Kastalakyrkan
Ledare: Maria Andersson
Terminsstart: 31 augusti

Körarbete i Ytterby

Under hösten erbjuds det möjligheter för dig som vill sjunga klassisk körmusik i Ytterby när vår körverksamhet tar lite nya tag. Vi kommer framför allt att arbeta i projektform med olika satsningar. Mer information kommer, du som vill vara med kan anmäla ditt intresse till körledare Lars Storm.
Ledare: Lars Storm