Körer för vuxna och unga

Vill du göra din röst hörd? Då är du välkommen med i kyrkans körer.

må-bra kör

En kör för dig som längtar efter att få sjunga utan krav på förkunskaper eller prestation. Oavsett om du har sjungit lite, mycket, eller inte alls är du varmt välkommen. Gemenskapen och sångglädjen är det viktigaste. Vi sjunger allsånger, nyskrivna sånger, psalmer och visor av olika slag. Välkommen att vara med!
Övningstid: Varannan torsdag kl 17.30-18.45 i Kungälvs församlingshem
Ledare: Helena Viklund

Riverside Gospel

I Kungälvs och Ytterbys gospelkör Riverside Gospel lär vi oss allt utantill, utan noter, och sjunger med ett kompband. Vi sjunger i våra kyrkor, men det blir också framträdanden på andra håll och spännande samarbeten. Det är många som vill vara med och sjunga gospel, hör av dig till körledare Åsa om du vill komma med på väntelistan.
Övningstid: måndagar kl 18.45-21.00 i Ytterby församlingshem
Ledare: Åsa Gunnervik

Kammarkören sjunger i musik- och minnesgudstjänst i Kungälvs kyrka. Bild: Karolina Braun

Kungälvs kyrkas kammarkör

Kammarkören sjunger i Kungälvs kyrka på gudstjänster och musikgudstjänster vid årets olika högtider. Det brukar också bli något större projekt per år och ibland åker vi på körresor. Vi sjunger olika typer av körmusik i stämmor, så körvana efterfrågas. Vi välkomnar nya körsångare i alla stämmor, speciellt tenorer och basar.

Övningstid: torsdagar kl 19.00-21.30 i Kungälvs församlingshem
Ledare: Helena Viklund

Kastalakören

Kastalakören sjunger i Kastalakyrkan vid kyrkans högtider och vid särskilda musikgudstjänster. Vi sjunger både klassisk och nyskriven körmusik, lovsånger, sånger från Iona och Taizé med mera. Vi är en kör på ca 15 personer. Fler körsångare är varmt välkomna med, särskilt basar och tenorer, men även sopraner.
Övningstid: onsdagar kl 18.30-20.30 i Kastalakyrkan
Ledare: Maria Andersson

Ytterby kyrkokör

Ytterby kyrkokör sjunger vid flera gudstjänster i Ytterby kyrka under året. Vi har också egna musikgudstjänster kvällstid vid några tillfällen. Vi sjunger framför allt klassisk körmusik. Några större körverk har det också blivit, som t.ex. Bachs Johannespassionen. Vi välkomnar nya körsångare i alla stämmor, och särskilt i damstämmorna.
Övningstid: torsdagar kl 19.00-21.30 i Ytterby församlingshem
Ledare: Torvald Petersson

Nova Nomine - ungdomskör från årskurs 7

Vi utvecklar sångteknik och tränar på att sjunga stämsång och solosång, mestadels med sånger i pop/gospel/lovsångsstil, både på svenska och engelska. Några gånger per termin sjunger vi i gudstjänst, oftast i Ytterby.
Övningstid: måndagar kl 15.00-16.00 i Ytterby församlingshem, övervåningen
Ledare: Åsa Gunnervik