Kungälvs kyrka

I Kungälvs kyrka firas gudstjänst eller högmässa varje söndag kl 11.00. Musikgudstjänster med varierat program ges också återkommande i kyrkan.

Klicka på bilden för en virtuell rundtur i Kungälvs kyrka Bild: Tommy Hvitfeldt

Gudstjänst i Kungälvs kyrka

I söndagens gudstjänst i Kungälvs kyrka kl 11 möts historien och nutiden. Kungälvs kyrka är också en omtyckt kyrka för dop och vigslar och musikgudstjänster. Under varje gudstjänst erbjuder vi barnsamling för barnen. Det är också kyrkkaffe efter varje gudstjänst i Kyrkstugan, tvärs över torget. Vardagsverksamheten är förlagd till Kungälvs församlingshem.

Fakta om kyrkan

Kungälvs kyrka är en barockkyrka i trä och började byggas år 1679. Den första gudstjänsten firades på pingstdagen år 1682. Tack vare dess välbevarade helhetsskick räknas kyrkan som en av de mest intressanta kyrkorna från den tiden i landet. När man kliver in i kyrkan slås man främst av de utförliga takmålningarna i det välvda trätaket. De är utförda av göteborgsmålaren Erik Grijs på 1690-talet. Målningarna beskriver hur han tänker sig den yttersta tiden och är uppdelade i en gammaltestamentlig och en nytestamentlig sida. Kyrkan har också många intressanta inventarier.

Kungälvs kyrka håller dagligen öppet 11-16 som vägkyrka sommartid.
Med start 18 januari 2019 är det också morgonbön på fredagar kl 8.45 - en enkel växelläst bön som kallas Laudes enligt tidegärden.

Övriga tider på året är Kungälvs kyrka endast öppet i samband med gudstjänster och förrättningar eller om någon personal vistas i kyrkorummet. För visning av kyrkan annan tid, kontakta vaktmästare (telefonnummer nedan).

Vägbeskrivning

Kungälvs kyrka finns på Kyrkogatan 1, vid Gamla Torget, nära Bohus fästning. Från Göteborg och E6:an: tag avfart Kungälv S och passera Bohus fästning. Kyrkan ligger strax på höger sida. Busshållplats Fars Hatt. Parkering finns längs vägen på Gamla Torget, framför Fars Hatt eller bakom kyrkan. Betalning vissa tider.

Vi som jobbar i Kungälvs kyrka och församlingshem

Evelina Bohlin

Kungälvs kyrka och församlingshem, Präst

Christina Carlsson

Kungälv-Ytterby församling

Kungälvs kyrka och församlingshem, Barn och familj, Kastalakyrkan, Familjediakon

Ruth Hassling

Kastalakyrkan, Kungälvs kyrka och församlingshem, Barn och familj

Maria Larsson

Kungälv-Ytterby församling

Barn och familj, Diakoniassistent, Kungälvs kyrka och församlingshem, Kastalakyrkan

Magdalena Moberg

Församlingsvärd, Kungälvs kyrka och församlingshem, Kyrkvaktmästare

Helena Viklund

Organist, Kungälvs kyrka och församlingshem, Kyrkomusiker

Lennart Åkerlund

Kungälvs kyrka och församlingshem, Diakoniassistent, Kontaktenföreståndare

Kontakta Svenska kyrkan i Kungälv och Ytterby

Expedition: Fredriksbergsgatan 12, 442 30 Kungälv

Öppet: mån-fre kl 10-12 och mån-tors kl 13-15.

Postadress: Box 344, 442 10 Kungälv

E-post till Kungälv-Ytterby församling