Alpha: Livet är värt att utforska

Hösten 2019 finns en ny chans att gå en alphakurs - introduktionskursen i kristen tro. Vi håller till i Ytterby församlingshem på tisdagar.

Alpha är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om och få utforska meningen med livet tillsammans med andra. Kursen vänder sig framför allt till dig som är ny i kyrkan eller inte alls går i kyrkan, som kanske inte är döpt eller konfirmerad; men också till dig som vill fräscha upp dina kunskaper.

När och var?
Vi träffas på tisdagar i Ytterby församlingshem tisdagar kl 18.30-21.00. Första tillfället 17 september är en introduktionskväll där du har möjlighet att känna dig för hur det är och bestämma om du vill fortsätta gå kursen. Vi åker på ett tillsammansdygn den 25-26 oktober för gemenskap, undervisning och samtal. Kursen avslutas den 3 december med en avslutningsfest där vi också bjuder in nya personer som är intresserade av att gå en alphakurs.

Hur går en träff till?
Varje kväll börjar med att vi äter tillsammans. Sedan lyssnar vi till ett kort föredrag då vi tittar på någon aspekt av den kristna tron. Därefter finns möjlighet att i grupper samtala om dagens tema, ställa frågor och bidra med tankar och funderingar.

Vad kostar det?
Vi tar ut en avgift om 450 kr för maten och Alphadygnet. Skulle kostnaden vara ett bekymmer för dig, hör av dig så kan vi lösa det.

För mer information, kontakta kursledaren Per-Olof Holm, 0303-377047.

Välkommen med din anmälan i formuläret nedan!

Har du frågor om hur vi behandlar personuppgifter i Kungälv-Ytterby församling, hör av dig till församlingens expedition, 0303-377000, kungalv.forsamling@svenskakyrkan.se eller vänd dig till ledaren för gruppen. Har du/ni skyddade uppgifter ber vi er att kontakta ledaren direkt för anmälan istället för att använda detta formulär.