Västra kyrkogården

Västra kyrkogården togs i bruk 1864, på en plats som då låg utanför stan. Idag ligger platsen alldeles mitt i stan, vid Nytorget i Kungälv. Hit kan man gå för att få en stunds ro och gå runt bland gravstenarna.

Idag grävs inga nya gravar på kyrkogården, men utifrån gravstenarna kan man få en inblick i Kungälvs historia. Här vilar ett tvärsnitt av Kungälvs befolkning. Man finner titlar som borgmästare, handlande, glasblåsare, hemmansägare, sjökapten, trotjänarinna, postmästare och många andra.