Foto: Tommy Hvitfeldt

Svenska kyrkan Lidköping

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang.

UTHYRES 5-rumslägenhet

Nu är lägenheten ovanför församlingskansliet nyrenoverad och ledig för uthyrning.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Sjung i Gudstjänstkören

Skulle du vilja sjunga i kör, men har svårt att binda upp dig varje vecka för körövningar? I så fall är Gudstjänstkören perfekt för dig!

Utställning i kyrkan på konstafton

CIMS-gruppen ställer ut tavlor i S:t Nicolai kyrka, och det bjuds på musik i vanlig ordning. Konstafton går av stapeln den 4 november 12.00-24.00

Föreläsning 28 november

Michael Ben-Menachem överlevde förintelsen - delar med sig av sina erfarenheter och uppmuntrar till civilkurage! Kom och lyssna till Michaels gripande berättelse, då han föreläser för konfirmander. Föreläsningen är öppen för alla.

En tonårstjej sitter vid ett fönster med händerna om knäna.

Välkommen på retreat!

Vi möts i tystnad, bön och stillhet i S:t Sigfrids kyrka den 18 November.

Ett litet utomhusdop i vintertid vid ett öppet vatten.

Barndop

Det finns få händelser i livet som är så omvälvande som när ett litet barn föds. Glädje och förväntan blandas med oro och frågor inför framtiden.

SE FILMEN!

En viktig del av kyrkans arbete är ungdomsverksamheten. Att ge ungdomar en fristad från stress och press. En plats att växa, känna sig trygg och finna en gemenskap utan prestationskrav. Här kommer en hälsning till Dig från ungdomsledarna i Lidköping!

Trygga förebilder för ungdomar

I konfirmandarbetet möter ungdomar präster och pedagoger och andra anställda inom Svenska kyrkan, men de möter också unga ledare, som bara är något år äldre än dom själva.

En kvinnlig diakon sitter med någon i kyrkbänken och samtalar.

Enskilda samtal

Kyrkan är van att möta människor i kris och sorg. Lika mycket som kroppen behöver omvårdnad, behöver också själen det.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på, och prata med dig – du som är mellan 12 och 25 år. Måndagar och onsdagar kl. 19-22. Året om. Vilka är vi? Vi är Kyrkans SOS, en fristående stiftelse som är stiftad och finansieras av församlingar i Svenska kyrkan.

Två händer håller varandra, på ett regnbågsfärgat tyg.

Regnbågslinjen

Regnbågslinjen är en samtalsjour via telefon och digitala brev. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig där du befinner dig.

Följ våra konfirmander på Instagram

Här följer du konfirmandarbetet i Lidköpings församling

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Sjung i Gudstjänstkören

Skulle du vilja sjunga i kör, men har svårt att binda upp dig varje vecka för körövningar? I så fall är Gudstjänstkören perfekt för dig!

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Samtalsgrupp för män

Lidköpings församling i samarbete med EFS-kyrkan, kommer starta en ny grupp för män. Syftet med gruppen är att prata om livets frågor, sjunga några enkla sånger och fika tillsammans. Välkommen till SMS! Samtal - Musik - Smörgås.

Välkommen att testa Alpha!

Under en Alphakurs pratar vi om de stora livsfrågorna i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö. Vi erbjuder dig god mat, gemenskap och intressanta samtal som utvecklar dig och din tro.

Skänk en minnesgåva till Sociala kassan

Betala enkelt via swish eller bankgiro, och skriv din hälsning till minnesbladet i formuläret.

I en kyrka står ett vårris med knutna band i gult och blått.

Med anledning av kriget i Ukraina

Det är en mörk tid vi lever i just nu. En tid då många av oss är oroliga inför vad som ska komma, och över det som sker just nu i Ukraina och med det ukrainska folket.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Tankar inför helgen!

Präster funderar utifrån kommande söndags texter. Ny text publiceras varje torsdag.

Musik

I Lidköpings församling erbjuds ett rikt musikliv. Här firas regelbundet musikgudstjänster, och tillsammans med Lidköpings konsertförening bjuds det på ett varierat utbud av konserter.

Mötesplatser

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Ladda ner Kyrkguiden

Via kyrkguiden får du veckans aktiviteter direkt i din mobil. Genom platstjänsten ser du även alla kyrkor i din geografiska närhet.

Boka dop direkt på nätet!

För att underlätta för er som vill boka dop har Svenska kyrkans församlingar i och kring Lidköping satt samman en gemensam sida för detta. Här kan du se församlingarnas kyrkor, vilka tider som finns, samt preliminärboka dop.

Bli medlem

Den som tillhör kyrkan bidrar till den verksamhet som kyrkan utför för människor i alla åldrar. Man bidrar också till att våra kyrkor hålls i gott skick och kan vara levande samlingspunkter, inte endast minnesmärken. Man bidrar också till den insats kyrkan utför i samhället på skolor, sjukhus och äldrevård, socialvård, försvar, fängelser, för utlandssvenskar o.s.v.

Samtal & stödgrupper

Kyrkan är van att möta människor i kris och sorg. Har du förlorat din livspartner finns vår Leva vidare grupp, där du har möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och tankar och få stöd av andra i samma situation.

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten samt service- och fastighetsverksamheten i Lidköpings församling. Begravningsverksamheten som finansieras av begravningsavgiften styrs av begravningslagen och är tillgänglig för alla oavsett tro eller samfund.

Konfirmand

Församlingarna i Lidköpings kommun samarbetar kring konfirmationsundervisning. Det gäller Svenska kyrkan i Sävare, Sunnersberg, Lidköping och Kållands-Råda. Det finns flera alternativ för konfirmation och även grupper för elever i särskola.

S:t Nicolai kyrka

Kyrkan ligger vackert placerad utmed Lidan i stadens centrum, på Hamngatan 7. Kyrkan har ingen egen parkeringsplats, och det kan vara begränsat med parkeringsmöjligheter.

Personuppgiftshantering

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det kommer vi att fortsätta göra.

På ett skrivbord står en dator med hörlurar och en lista med julsånger på ett papper.

Bönepodden

Bönepodden är en podcast som publicerar en ny andakt varje fredag. Bakom podden står Löftadalens pastorat.