Svenska kyrkan Lidköping

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang.

Veckokalender

Ta mig dit!

Högmässa med musik

På söndagens högmässa sjunger Garvaregårdens Vokalensemble från Kalmar.

Sommaren i Lidköpings församling

Äntligen en sommar fylld av aktiviteter, efter två år av pandemi. Välkommen på musik, promenader, upptäckstur i Nicolaikyrkan, pilgrimsvandringar och mycket annat.

Nationaldagskonsert

Välkommen till S:t Nicolai kyrka för att fira nationaldagen tillsammans med S:t Nicolai Vocalis.

VOX LUNA - Vårkonsert

Den 13 juni håller församlingens yngsta kör sin första konsert i S:t Nicolai kyrka.

Skänk en minnesgåva till Sociala kassan

Betala enkelt via swish eller bankgiro, och skriv din hälsning till minnesbladet i formuläret.

Med anledning av kriget i Ukraina

Det är en mörk tid vi lever i just nu. En tid då många av oss är oroliga inför vad som ska komma, och över det som sker just nu i Ukraina och med det ukrainska folket.

Musik i sommarkväll

Välkommen till sköna sommarkvällar med musik och svalka innanför Nicolaikyrkans murar.

En ung kille ler mot kameran och gör peace-tecken med händerna. Hans kompisar står bredvid.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på, och prata med dig – du som är mellan 12 och 25 år. Måndagar och onsdagar kl. 19-22. Året om. Vilka är vi? Vi är Kyrkans SOS, en fristående stiftelse som är stiftad och finansieras av församlingar i Svenska kyrkan.

Musik

I Lidköpings församling erbjuds ett rikt musikliv. Här firas regelbundet musikgudstjänster, och tillsammans med Lidköpings konsertförening bjuds det på ett varierat utbud av konserter.

Mötesplatser

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Ladda ner Kyrkguiden

Via kyrkguiden får du veckans aktiviteter direkt i din mobil. Genom platstjänsten ser du även alla kyrkor i din geografiska närhet.

Boka dop direkt på nätet!

För att underlätta för er som vill boka dop har Svenska kyrkans församlingar i och kring Lidköping satt samman en gemensam sida för detta. Här kan du se församlingarnas kyrkor, vilka tider som finns, samt preliminärboka dop.

Följ våra konfirmander på Instagram

Här följer du konfirmandarbetet i Lidköpings församling

Bli medlem

Den som tillhör kyrkan bidrar till den verksamhet som kyrkan utför för människor i alla åldrar. Man bidrar också till att våra kyrkor hålls i gott skick och kan vara levande samlingspunkter, inte endast minnesmärken. Man bidrar också till den insats kyrkan utför i samhället på skolor, sjukhus och äldrevård, socialvård, försvar, fängelser, för utlandssvenskar o.s.v.

Samtal & stödgrupper

Kyrkan är van att möta människor i kris och sorg. Har du förlorat din livspartner finns vår Leva vidare grupp, där du har möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och tankar och få stöd av andra i samma situation.

Konfirmand

Församlingarna i Lidköpings kommun samarbetar kring konfirmationsundervisning. Det gäller Svenska kyrkan i Järpås, Sävare, Sunnersberg, Örslösa, Lidköping och Kållands-Råda. Det finns flera alternativ för konfirmation och även grupper för elever i särskola.

S:t Nicolai kyrka

Kyrkan ligger vackert placerad utmed Lidan i stadens centrum, på Hamngatan 7. Kyrkan har ingen egen parkeringsplats, och det kan vara begränsat med parkeringsmöjligheter.

Personuppgiftshantering

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det kommer vi att fortsätta göra.

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten samt service- och fastighetsverksamheten i Lidköpings församling. Begravningsverksamheten som finansieras av begravningsavgiften styrs av begravningslagen och är tillgänglig för alla oavsett tro eller samfund.