Foto: Tommy Hvitfeldt

Svenska kyrkan Lidköping

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang.

Nationaldagskonsert

S:t Nicolai Vocalis inbjuder till konsert kl. 19.00.

Konfirmand

Församlingarna i Lidköpings kommun samarbetar kring konfirmationsundervisning. Det gäller Svenska kyrkan i Sävare, Sunnersberg, Lidköping och Kållands-Råda. Det finns flera alternativ för konfirmation och även grupper för elever i särskola.

Sommarens familjeläger & dagsturer

Ta med familjen på läger till Flämslätt i sommar, eller kom över dagen. Många roliga aktiviteter erbjuds! En halvdag till Mössebergs djurpark står också på schemat. Läs mer och anmäl dig senast 14 juni.

Några människor går genom en park.

Pilgrimsvandringar

Pilgrimsvandringar är en uråldrig tradition, där vandrarna ofta reflekterar över sina liv och söker efter en djupare mening.

Sommar i S:t Nicolai kyrka

Sommarschemat gäller veckorna 26-31.

Musik i sommarkväll

Avsluta dagen med avkopplande musik i S:t Nicolai kyrka.

Sommar i Mariagården

Öppen dörr, andakter, bibelsamtal & sommaraktiviteter för barnen.

Information till allmänheten med anledning av cyberattacken

Cyberangreppet som drabbade Svenska kyrkan 23 november 2023 innebar en personuppgiftsincident eftersom personuppgifter fanns lagrade och angriparen kan ha fått åtkomst till dem.

Toner under valven

Toner under valven är ett återkommande musikinslag på lördagförmiddagar. Här kan du njuta av en halvtimmes musikupplevelse. Musiken varierar i karaktär från gång till gång. Ibland är det körmedverkan, och ibland enbart spel på orgel eller piano. Oftast förekommer en kort textläsning.

Lunchmusik– avbrott i vardagen!

Lunchmusiken på torsdagar är tänkt att ge en kort avkopplande stunds musik för att bryta vardagens stress. Oftast håller musiken på i ca. 20 minuter.

Ansök om ekonomiskt bidrag

Är du över 65 år, boende i Lidköpings kommun och lever i en ekonomiskt utsatt situation? Då är du berättigad att ansöka om ekonomiskt bidrag.

Ett litet utomhusdop i vintertid vid ett öppet vatten.

Barndop

Det finns få händelser i livet som är så omvälvande som när ett litet barn föds. Glädje och förväntan blandas med oro och frågor inför framtiden.

Trygga förebilder för ungdomar

I konfirmandarbetet möter ungdomar präster och pedagoger och andra anställda inom Svenska kyrkan, men de möter också unga ledare, som bara är något år äldre än dom själva.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på, och prata med dig – du som är mellan 12 och 25 år. Måndagar, torsdagar och söndagar kl. 19-22. Året om. Vilka är vi? Vi är Kyrkans SOS, en fristående stiftelse som är stiftad och finansieras av församlingar i Svenska kyrkan.

Två händer håller varandra, på ett regnbågsfärgat tyg.

Regnbågslinjen

Regnbågslinjen är en samtalsjour via telefon och digitala brev. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig där du befinner dig.

Följ våra konfirmander på Instagram

Här följer du konfirmandarbetet i Lidköpings församling

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Sjung i Gudstjänstkören

Skulle du vilja sjunga i kör, men har svårt att binda upp dig varje vecka för körövningar? I så fall är Gudstjänstkören perfekt för dig!

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Samtalsgrupp för män

Lidköpings församling i samarbete med EFS-kyrkan, kommer starta en ny grupp för män. Syftet med gruppen är att prata om livets frågor, sjunga några enkla sånger och fika tillsammans. Välkommen till SMS! Samtal - Musik - Smörgås.

Skänk en minnesgåva till Sociala kassan

Betala enkelt via swish eller bankgiro, och skriv din hälsning till minnesbladet i formuläret.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Tankar inför helgen!

Präster funderar utifrån kommande söndags texter. Ny text publiceras varje torsdag.

Musik

I Lidköpings församling erbjuds ett rikt musikliv. Här firas regelbundet musikgudstjänster, och tillsammans med Lidköpings konsertförening bjuds det på ett varierat utbud av konserter.

Ladda ner Kyrkguiden

Via kyrkguiden får du veckans aktiviteter direkt i din mobil. Genom platstjänsten ser du även alla kyrkor i din geografiska närhet.

Boka dop direkt på nätet!

För att underlätta för er som vill boka dop har Svenska kyrkans församlingar i och kring Lidköping satt samman en gemensam sida för detta. Här kan du se församlingarnas kyrkor, vilka tider som finns, samt preliminärboka dop.

Bli medlem

Den som tillhör kyrkan bidrar till den verksamhet som kyrkan utför för människor i alla åldrar. Man bidrar också till att våra kyrkor hålls i gott skick och kan vara levande samlingspunkter, inte endast minnesmärken. Man bidrar också till den insats kyrkan utför i samhället på skolor, sjukhus och äldrevård, socialvård, försvar, fängelser, för utlandssvenskar o.s.v.

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten samt service- och fastighetsverksamheten i Lidköpings församling. Begravningsverksamheten som finansieras av begravningsavgiften styrs av begravningslagen och är tillgänglig för alla oavsett tro eller samfund.

Konfirmand

Församlingarna i Lidköpings kommun samarbetar kring konfirmationsundervisning. Det gäller Svenska kyrkan i Sävare, Sunnersberg, Lidköping och Kållands-Råda. Det finns flera alternativ för konfirmation och även grupper för elever i särskola.

S:t Nicolai kyrka

Kyrkan ligger vackert placerad utmed Lidan i stadens centrum, på Hamngatan 7. Kyrkan har ingen egen parkeringsplats, och det kan vara begränsat med parkeringsmöjligheter.

Personuppgiftshantering

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det kommer vi att fortsätta göra.

På ett skrivbord står en dator med hörlurar och en lista med julsånger på ett papper.

Bönepodden

Bönepodden är en podcast som publicerar en ny andakt varje fredag. Bakom podden står Löftadalens pastorat.