Svenska kyrkan Lidköping

Kom som du är och ta del av gemenskap och glädje. Vi hoppas du får något med dig på din resa genom livet och kanske du också får med dig något som fördjupar din tro och ditt engagemang.

Veckokalender

Ta mig dit!

Musik mån-tors kl. 12.15

Måndag-onsdag kan ni lyssna till ungdomarna i sommarkykoteamet när de sjunger och spelar, och på torsdagar bjuds det på Musik & Lyrik, och smörgås.

Torsdagssykretsen fyller 100 år

Jubileet kommer uppmärksammas i samband med Högmässan i S:t Nicolai kyrka den 4 september kl. 11.00, samt en efterföljande kyrklunch i Nicolagården (anmälan).

En kopp kaffe står på ett bord. I bakgrunden ses människor som samtalar.

Samtalsgrupp för män

Under hösten startar Lidköpings församling i samarbete med EFS-kyrkan, en ny grupp för män. Syftet med gruppen är att prata om livets frågor, sjunga några enkla sånger och fika tillsammans.

Taizegudstjänst i Sigfrid

Startar onsdagen den 7 september kl. 16.30, och återkommer sedan varje onsdag under hösten. Normalt är Maria Dufberg präst och Josefin Creutzer musiker.

Välkommen att testa Alpha!

Under en Alphakurs pratar vi om de stora livsfrågorna i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö. Vi erbjuder dig god mat, gemenskap och intressanta samtal som utvecklar dig och din tro.

Pridevecka

Störst av allt är kärleken. Under perioden 12 till 18 september arrangeras prideveckan i Lidköping. I S:t Nicolai kyrka hålls en regnbågsmässa och prästen Lars Gårdfeldt bjuder på en spännande föreläsning i Nicolaigården.

Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.

Höststart för barn- och ungdomsgrupper

Nu är det snart dags för alla barn och ungdomar att fylla församlingens lokaler igen, så underbart. Välkommen både nya som gamla deltagare!

Höststart för Vox Luna

Måndagen den 5 september kl. 18.30 i Nicolaigården.

Någon kramar om en vit nallebjörn.

Temavecka suicidprevention

Den 10 september samlas människor över hela världen för att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord, den sk. suicidpreventiva dagen. Församlingen uppmärksammar detta genom musik, ljuständning, reflektion och föreläsning.

Några färgglada hjärtan med olika positiva budskap hänger i snören på en trädgren.

Temavecka - Livsmod

Under vecka 42 kommer temat Livsmod återspeglas i gudstjänster och andra aktiviteter. Planeringen är i full gång...

Skänk en minnesgåva till Sociala kassan

Betala enkelt via swish eller bankgiro, och skriv din hälsning till minnesbladet i formuläret.

I en kyrka står ett vårris med knutna band i gult och blått.

Med anledning av kriget i Ukraina

Det är en mörk tid vi lever i just nu. En tid då många av oss är oroliga inför vad som ska komma, och över det som sker just nu i Ukraina och med det ukrainska folket.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
En ung kille ler mot kameran och gör peace-tecken med händerna. Hans kompisar står bredvid.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på, och prata med dig – du som är mellan 12 och 25 år. Måndagar och onsdagar kl. 19-22. Året om. Vilka är vi? Vi är Kyrkans SOS, en fristående stiftelse som är stiftad och finansieras av församlingar i Svenska kyrkan.

Musik

I Lidköpings församling erbjuds ett rikt musikliv. Här firas regelbundet musikgudstjänster, och tillsammans med Lidköpings konsertförening bjuds det på ett varierat utbud av konserter.

Mötesplatser

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Ladda ner Kyrkguiden

Via kyrkguiden får du veckans aktiviteter direkt i din mobil. Genom platstjänsten ser du även alla kyrkor i din geografiska närhet.

Boka dop direkt på nätet!

För att underlätta för er som vill boka dop har Svenska kyrkans församlingar i och kring Lidköping satt samman en gemensam sida för detta. Här kan du se församlingarnas kyrkor, vilka tider som finns, samt preliminärboka dop.

Följ våra konfirmander på Instagram

Här följer du konfirmandarbetet i Lidköpings församling

Bli medlem

Den som tillhör kyrkan bidrar till den verksamhet som kyrkan utför för människor i alla åldrar. Man bidrar också till att våra kyrkor hålls i gott skick och kan vara levande samlingspunkter, inte endast minnesmärken. Man bidrar också till den insats kyrkan utför i samhället på skolor, sjukhus och äldrevård, socialvård, försvar, fängelser, för utlandssvenskar o.s.v.

Samtal & stödgrupper

Kyrkan är van att möta människor i kris och sorg. Har du förlorat din livspartner finns vår Leva vidare grupp, där du har möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och tankar och få stöd av andra i samma situation.

Konfirmand

Församlingarna i Lidköpings kommun samarbetar kring konfirmationsundervisning. Det gäller Svenska kyrkan i Järpås, Sävare, Sunnersberg, Örslösa, Lidköping och Kållands-Råda. Det finns flera alternativ för konfirmation och även grupper för elever i särskola.

S:t Nicolai kyrka

Kyrkan ligger vackert placerad utmed Lidan i stadens centrum, på Hamngatan 7. Kyrkan har ingen egen parkeringsplats, och det kan vara begränsat med parkeringsmöjligheter.

Personuppgiftshantering

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter i flera hundra år på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och det kommer vi att fortsätta göra.

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten samt service- och fastighetsverksamheten i Lidköpings församling. Begravningsverksamheten som finansieras av begravningsavgiften styrs av begravningslagen och är tillgänglig för alla oavsett tro eller samfund.