Foto: Alex & Martin

Barnaktiviteter

Varje vecka erbjuds flera olika barngrupper i våra kyrkor. Både öppna verksamheter och verksamheter som kräver anmälan. Varför inte babysång för de minsta eller härligt häng med musik och spel för de lite äldre.

Sång och lek i Mariagården (0-5 år med föräldrar)

Öppen verksamhet för föräldrar med baby/barn.
Onsdagar kl 10.00 vid lekplatsen bakom Östbyskolan.

Då Mariagården är under ombyggnation ses vi tillsvidare på våra sångstunder utomhus.

Följ gärna vår facebooksida ”Sång & lek för STORA och små” för kontinuerlig info och anmälan. Vid frågor kontakta: Josefin Creutzer.

STORA och små - öppen förskola (0-5 år)

Måndagar 9.30-11.30 i Sigfridskyrkan. Vi leker, har samling, sjunger och fikar tillsammans. Följ gärna vår facebooksida ”Sång & lek för STORA och små” för kontinuerlig info och anmälan. Begränsat antal platser, anmälan sker på  facebooksidan. Kontaktperson för gruppen är Sofia Andersson.

Gruppverksamhet i Sigfridskyrkan

I samtliga tre grupper har vi samma mål. I vår verksamhet skall barnen få lära kyrkorummet och lära sig om bibeln och dess berättelser. Vi pratar om våra högtider och varför vi firar dem. Varje gång har vi en kyrkstund. Barnen är välkomna med sina frågor och funderingar. Vi vill att barnen skall känna sig hemma i Sigfridskyrkan och att få vara den dom är utan att prestera. I vår härliga källare finns gott om möjligheter till lek, pyssel och andra aktiviteter så som pingis, airhockey m.m Varje gång finns en planerad aktivitet men också tid för fri lek. Vi tycker det är viktigt att alla barn blir sedda och att vår verksamhet håller god kvalité. Därför har vi begränsat antal platser i våra grupper. I varje grupp finns plats för 15 barn.

Miniorer åk F-2
Torsdagar kl. 15.30-17

Juniorer åk 3-5
Tisdagar kl. 15.30 -17

Storjuniorer åk 6-7
Fredagar efter skolan fram till kl. 16.00.

Kontaktperson för gruppverksamheten i Sigfridskyrkan är Malin Nordh Jonsson och Sofia Andersson.

Babysång

Välkommen till sång och dans för det lilla barnet i Mariagården. Babysång erbjuds på onsdagar kl. 10.00 vid ett begränsat antal tillfällen under terminen, och anmälan krävs. Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta Josefin Creutzer.

Barn- ungdomskörer

I våra barnkörer finns möjlighet att utveckla sin röst och musikalitet på ett lekfullt sätt. Vi sjunger i gudstjänster, på konserter och i musikal.

All körverksamhet är kostnadsfri!

Minikör: killar och tjejer födda 2015 & 2016
Mariakyrkan, onsdagar kl.15.30-16.00.

Minikörern är tänkt att dra igång så snart ombyggnationen av Mariagården är klar.
Det finns 10 platser, är du intresserad kontakta Josefin Creutzer.

Barnkören: För dig som går i förskoleklass – årskurs 2,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 16.15–17.00.
Här sjunger vi på gehör, utan noter och textblad och allt lärs in med lek och rörelse.

Diskantkören: För dig som går i årskurs 3 – årskurs 5,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 14.30–15.30.
Dags för notpärm! Vi lär oss mer om noter och sångteknik. Vi börjar med att äta mellanmål.

Ungdomskören: För dig som går i årskurs 6 – årskurs 7,
Sigfridskyrkan tisdagar kl. 17.15-18.00

För väntande föräldrar och syskon finns möjlighet att fika.
Det finns också möjlighet att barnen åker kyrktaxi direkt från skolorna!

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Miriam Gindemo.

Personuppgiftshantering i våra barngrupper

Därför behöver vi behandla dina personuppgifter, och detta är dina rättigheter.

Läs!