Foto: AnnaKarin Lagerlöf

Nicolaigården

Nicolaigården ligger bredvid S:t Nicolai kyrka, och här ryms många av församlingens verksamheter.

I nära anslutning till S:t Nicolai kyrka ligger Nicolaigården. Här finns verksamhetslokaler och arbetsrum för personalen. Som privatperson får man lov att hyra lokaler i Nicolaigården för egna tillställningar. Församlingen har dock vissa restriktioner om vad lokalerna får användas till. Behöver man lokaler i samband med dop, konfirmation eller begravning är det gratis för medlemmar i Svenska kyrkan.

Den bakre samlingssalen, alltså den närmast ytterdörren har plats för ca. 50 personer. Behöver ni större utrymme finns det möjlighet att öppna vikdörrarna in till den främre samlingssalen med plats för ytterligare ca. 50 personer. I den främre salen finns ett litet podium längst fram. Oavsett om ni endast hyr bakre salen eller båda salarna får ni tillgång till det öppna cafétorget vid entrén samt gallerian. I Nicolaigården finns också ett fullt utrustat kök.