Foto: Johannes Frandsen

Erbjudande till Åk 4-5

I årskurs 4 och 5 får eleverna möjlighet att bekanta sig med gamla och nya testamentet.

Åk 4 – 5 Bibeläventyret 

Gamla Testamentet (GT) på våren i åk 4. (har du en femma som inte fått besök av oss under våren så går det att boka GT under hösten också) 

Nya testamentet (NT) på hösten i åk 5 men också en bit in på vårterminen om det är svårt att få in det under hösten. (har du en sexa som fått besök av oss med GT och vill ha NT under hösten hör av dig så löser vi det)

Tidsåtgång – 4 timmar per äventyr. Detta kan med fördel delas upp på tre tilfällen á 80 minuter eller fyra tillfällen á 60 minuter. Alternativt kan man ha temadag/dagar/vecka då man arbetar sig igenom ett helt äventyr.

Vi använder oss av ett pedagogiskt material där det ingår drama, trolleri, rörelse, nyckelord och berättarteknik för att tillsammans med elever lära känna bibelns historia. Bibeläventyret är ett icke-konfessionellt undervisningsprogram om bibelns berättelser. Det uppfyller läroplanens krav på saklighet och allsidighet.

Plats: klassrummet

Utdrag ur Lgr11 (åk 4 – 6)

Religion

Religioner och andra livsåskådningar

Ritualer och religiöst motiverade levnadsregler samt heliga platser och rum i kristendom och i de andra världsreligionerna islam, judendom, hinduism och buddhism.

  • Centrala tankegångar bakom ritualer, levnadsregler och heliga platser i kristendom och de andra världsreligionerna, till exempel som de uttrycks i religiösa berättelser i Bibeln och andra urkunder.
  • Begreppet religion och livsåskådning