Mariagården

Mariagården ligger mellan Östbyskolan och serviceboendet på Mariagatan 4. Byggnaden är handikappsanpassad, då allt ligger på ett enda plan.

Ett allmänt missförstånd är att kyrkan lämnar Margerterlundsområdet i och med försäljningen av Mariakyrkan. Så är inte fallet. Fastigheten är såld till kommunen, men en yta på ca. 300m² kommer hyras för att fortsätta bedriva verksamhet i området.

Sedan i somras har det pågått ett febrilt arbete i de lokaler som tidigare var S:ta Maria kyrka. Förhoppningen var att invigningen skulle skett någon gång under hösten, men det står nu klart att det blir den 10 januari.

Där kan du då besöka Öppen dörr, gå på mässa, delta i bibelsamtalsgrupp samt föräldra-barn grupp.

Bilden ger en liten fingersvisning om hur det kommer se ut när renoveringen är klar.