Foto: Magnus Aronson

Vuxendop

Dopet har ingen ålder. Det går lika bra att döpa sig i vuxen ålder, som när man är liten. Oftast brukar ett vuxendop föregås av en kortare dopundervisning av en präst. Hur detta skall gå till kommer du och din doppräst överens om.

Fattas det något i ditt liv? Svaret på den frågan kan formuleras på olika sätt, beroende på vem du är och var du befinner dig. Men varje människas livspussel innehåller många olika bitar, som tillsammans får bilda en mosaik av mer eller mindra viktiga händelser. Men du kanske upplever att i ditt liv fattas det en eller flera viktiga pusselbitar som gör att du inte känner dig riktigt hel som människa.

En sådan pusselbit kan vara det faktum att du inte är döpt. Detta kan vi hjälpa dig med. Dopet är nämligen gränslöst vad gäller ålder! Med andra ord: det finns vare sig en undre eller övre åldersgräns för att bli döpt. Som en vuxen och myndig människa är det du själv som tar beslutet att svara ja till att döpas till den kristna tron och att bli en del av Kristi världsvida kyrka.

Är det så att du är intresserad av att döpas i vuxen ålder eller har frågor kring hur detta går till är du välkommen att kontakta någon av prästerna i Lidköpings församling.

Personuppgiftshantering vid vuxendop

Därför behöver vi behandla dina personuppgifter, och detta är dina rättigheter.

Läs!