Foto: Magnus Aronson

Tjänster

Många anhöriga vill ha en plantering framför graven, men har varken tid eller ork att sköta den. Vi erbjuder ett brett sortiment av tjänster för att hjälpa dig med skötseln av din gravplats.

Vi kommer här beskriva några av våra vanligaste tjänster, men kan nästan möta alla behov så tveka inte att fråga om det är något annat du vill ha hjälp med.

Alla tjänster går att beställa som en engångsföreteelse, och då också betala för endast det tillfället. Kontakta kyrkogårdsförvaltningen för prisuppgift.

Ljuständning

Vi hjälper ofta till att tända ljus på gravar. Denna tjänst kan man köpa som en engångsföreteelse eller låta återkomma vid flera tillfällen.

Utsättning av blommor

Vi kan hjälpa er att sätta ut blombuketter i vas eller blommor i kruka vid t.ex. bemärkelsedagar.

Vinterdekorationer

Under hösten kan man lägga ut granris för att täcka och skydda sin rabatt. Vi köper in ädelgran av fin kvalité och lägger ut det åt er.
Inför Alla Helgona kan vi också hjälpa till med att lägga ut kransar eller vintertäckare som dekoration på graven.

Omläggning

Vi hjälper er att ta bort rabatten för att t.ex. bara ha gräs- eller grusyta framför graven. Vi erbjuder även diverse anläggningsarbeten t.ex. att lägga om en grusgrav till en gräsgrav.

Rengöring av gravstenar

Ibland behöver gravstenar rengöras på grund av väder och vind eller att de står under träd. Vi rengör med högtyckstvätt och vid känsligare stenar och förgylld text använder vi oss av borste.

Textfyllning

Vi erbjuder textfyllning på gravstenar i svart, vit eller guldfärg.

Justering av gravstenar

Sättningar i marken kan göra att en gravsten eller kantlist till rabatt sjunker. Vi erbjuder justeringar av dessa. Om en gravsten skulle vara lös och utgöra en säkerhetsrisk kan vi även hjälpa till att montera fast stenen igen.

Plantering av blommor

Under året erbjuder vi både vårplantering, sommarplantering och höstplantering. Man kan beställa en plantering som engångsföreteelse och då också betala för endast det tillfället. Det finns olika sorters sommarblommor att välja mellan, för att veta mer vänligen kontakta oss.

Ett alternativ till ettåriga växter är perenner. Detta är blommor som återkommer från år till år. Perenner är ett miljövänligt alternativ till ettåriga växter då de kräver mindre energi att producera. Perenner har ofta ett vackert bladverk, men med lite kortare blomningstid. Vi kompletterar rabatten med nya perenner vid behov, gödslar och ser till att växterna beskärs vid rätt tidpunkt.