Foto: AnnaKarin Lagerlöf

S:t Sigfrids kyrka

Kyrkan ligger på Linjevägen 27, bredvid Månesköldsskolan. Här finns goda parkeringsmöjligheter och lokalen är handikappsanpassad.

Kalender för S:t Sigfrids kyrka

En sammanställning av alla planerade aktiviteter i kyrkans lokaler.

Ta mig dit!

Kyrkan togs i bruk 1965 och benämndes under tiden för uppförandet som "Nya stadens kyrka". Med tanke på läget på Linjevägen, så är den belägen väster om Lidan, i den del av Lidköping som benämns Nya staden. Kyrkan är öppen när personal finns på plats för den som vill komma in och titta, eller tända ett ljus. I S:t Sigfrids kyrka serveras enkelt kyrkkaffe efter varje gudstjänst. I kyrkan finns anslutande verksamhetslokaler och arbetsrum för personalen.

Integrerat i S:t Sigfrids kyrka finns verksamhetslokaler och arbetsrum för personalen. Som privatperson får man lov att hyra Sigfridskyrkans samlingslokaler för egna tillställningar. Församlingen har dock vissa restriktioner om vad lokalerna får användas till. Behöver man lokaler i samband med dop, konfirmation eller begravning är det gratis för medlemmar i Svenska kyrkan.

Samlingssalen rymmer ca. 30 personer. Är man fler finns det möjlighet att öppna vikdörrarna och även nyttja musiksalen. Där finns plats för ytterligare ca. 70 personer. I anslutning till samlingssalarna finns också ett fullt utrustat kök.

Kyrkvärdar

Lars-Gunnar Frisk (representant från kyrkorådet)
Ingrid Hennersten (representant från kyrkorådet)
Hjördis Johansson