Bjärke församling

Välkommen till vackra Bjärkebygden. Bjärke församling finns mellan Alingsås och Trollhättan. Just där den svenska landsbygden är som allra vackrast. Med skog, sjö och åkrar. Vi omsluter sjön Anten. Här har människor framlevt sina dagar under lång tid. Av deras arbete och längtan och ängslan syns det fortfarande spår i landskapet. Vi vill vara en positiv kraft i vår närmiljö och inte bara vara med i livets olika skiften, födelse, vuxenblivande, kärlek och död. Utan också vara en kraft i vardagens möda och glädje. Så som Jesus från Nasaret delade sin samtids vardagsliv. Robert Sörstrand, kyrkoherde

Nya Kyrkbladet (nr 4 2022) ute nu. Läs det här!

Kyrkbladet

Här finns vårt senaste kyrkblad.

För att vårda och bevara det unika gravfältet Erska Lunde vid Erska kyrka kommer ett mindre antal tallar tas ner under hösten.

Det är viktigt att ta bort träd som riskerar att skada gravar om de faller omkull, säger Lisa Ragnarsson, funktionschef på Länsstyrelsens kulturmiljöenhet, som märkt ut vilka träd det gäller.  - Det rör sig bara om ett 35-tal träd med det kan göra stor skillnad, säger hon. Genom gallring kommer gravformerna att framställa mer och det blir lättare att se och förstå hur gravfältet är utformat. Enligt Lisa Ragnarsson handlar det också om att långsiktigt bevara den biologiska mångfalden i området. Det behövs en föryngring, och man behöver ge mer utrymme runt de ekar som har en betydligt längre livslängd än tallarna.  -  Gravarna från järnåldern är en värdefull del av vår historia som måste bevaras för framtida generationer, säger Lisa Ragnarsson.

Gravfältet med en hundratal gravanläggningar från järnåldern är skyddat enligt kulturmiljölagen och det är Länsstyrelsens uppgift att se till att den här typen av platser bevaras. Arbetet kommer  att genomföras med stor varsamhet.

Gudstjänster och Andakter

Här hittar ni våra gudstjänster och andakter. Senaste sända gudstjänsten eller andakten visas direkt här under denna text. Övriga finns under respektive kategori nedanför eller i menyn.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Bön för Fred

Vi ber för fred i Andaktsrummet i Sollebrunns församlingshem måndag, onsdag, torsdag, fredag och lördag kl 12 Tisdagar ber vi för fred under middagsbönen 11.30

En hög med vigsel och dopbevis ligger på ett bord.

Dop, konfirmation och vigsel

Vi vill vara med och dela dessa skeenden med dig!

Verksamhet

Här hittar ni all vår verksamhet, från barngrupper, ungdomsverksamhet, Värmestugan, Kafé Myran, Körer, Café Sorgen och Glädjen med flera

En person har sin mobiltelefon i händerna. Skärmen visar Svenska kyrkans information om jourhavande präster.

Pastorsexpeditionen har öppet för besök måndag, tisdag, torsdag och fredag 9.00 - 12.00, även onsdag 13.00-15.00. Telefonväxeln är öppen samma tider, vårt nummer är 0322-837 00. Vår besöksadress är Centrumgatan 9.

Kafé Myran

En verksamhet för dig som vill hjälpa till uti världen. Vi träffas första lördagen i månaden kl 10.00 i Sollebrunns församlingshem

Alla Möts - Språkkafé

Onsdagar i Sollebrunns församlingshem kl. 17.00-19.00. Vi startar den 5/10. Välkomna!

Värmestugan & Måndagsöppet

Värmestugan: Vi träffas på tisdagar mellan 11.30-14.00 Vid bordet serveras soppa, nybakad kaka o kaffe för 40:- i Sollebrunns församlingshem. Förberedelser inför detta sker under Måndagsöppet kl. 9.30, dit alla som vill är välkomna för att förbereda grönsaker till tisdagens soppa samt fika och ha en mysig stund tillsammans.

Café sorgen och glädjen

Ett café för dig som mist en närstående nyligen eller för en tid sedan. Vi träffas tredje torsdagen i månaden kl 11.00 i Sollebrunns f.hem. Välkommen!

En hög med vigsel och dopbevis ligger på ett bord.

Dop, konfirmation och vigsel

Vi vill vara med och dela dessa skeenden med dig!

Gravskötsel

Vill du ha hjälp med graven? Ring p.exp 837 00 så hjälper vi dig att skriva avtal.

Kyrkbladet

Här finns vårt omtyckta kyrkblad.

Församlingsinstruktion

"Tillsammans i Bjärke församling i ord och handling tala tydligt om Jesus"