Hur beställer man en begravningsgudstjänst?

Vanligtvis kontaktar anhöriga en begravningsbyrå och man bestämmer en tid att träffas. Vid mötet ringer begravningsbyrån upp den församling där begravningsgudstjänsten skall vara och bestämmer kyrka, dag och tid.

Den präst som sedan skall hålla i begravningsgudstjänsten hör sedan av sig för ett samtal innan begravningsgudstjänsten. Där du får möjlighet att berätta om den avlidnes liv och ta del av hur en begravningsgudstjänst går till.

Du har också möjlighet att kontakta kantorn som står för musiken och tillsammans komma fram till psalmer och ev sånger som skall framföras (se nedan).

För utlåning vid begravning i Bjärke församling
För utlåning vid begravning i Bjärke församling. Bild: Jenny Eliasson