Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Postadress: BOX 177, 59224 VADSTENA Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar Webbplats

Svenska kyrkan är en möteplats och en rastplats för alla. Här bär vi tillsammans livets sorg och glädje, misströstan och hoppfullhet, tro och tvivel. Vi är en del av den världsvida kyrkan som genom århundraden haft erfarenhet av Guds närvaro i allt - en kraft starkare än vår egen som går med oss genom allt.

The Crucifixion av John Stainer, Jesus Christ Superstar, kammarmusik eller Gatans kör? Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv.

Konserter

Vi söker en präst till Vadstena – pilgrimsstaden med spetskompetens.

Präst i Vadstena?

Vi söker en präst till Vadstena – pilgrimsstaden med spetskompetens.

Välkommen till Vadstena för att sjunga tidegärden under ett dygn i vacker och historisk miljö.

Gregorianskt dygn

Svenska kyrkan har ett stort internationellt arbete. Just nu behövs ditt stöd till människor som drabbats av svält och människor på flykt i Afrika. Tack för din gåva!

Du behövs - ge stöd och hopp i katastrofen

Under de senaste åren har vi haft ett rikt och varierat innehåll under rubriken "Söndagsforum". Forumen är uppskattade och för det mesta välbesökta tillfällen att utbyta kunskaper och tankar.

Söndagsforum

En välskött begravningsplats är för många människor en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke.

Gravskötsel

Under reformationsåret 2017 satsar Svenska kyrkan extra mycket på att hålla ihop väven mellan dåtid, nutid och framtid. Reformationen är en pågående process som har pågått i 500 år.

500 år av reformation

Har du funderingar kring medlemskap i Svenska kyrkan?
Läs våra vanligaste frågor och svar här.

Välkommen som medlem

Har du funderingar kring medlemskap i Svenska kyrkan? Läs våra vanligaste frågor och svar här.

Nästa kyrkoval sker den 17 september 2017. Då får alla medlemmar i Svenska kyrkan som fyllt 16 år välja vilka som skulle företräda dem de kommande fyra åren.

Kyrkovalet 2017

Kyrkorådet har beslutat att under 2017 uppföra nya rationella och ändamålsenliga ekonomibyggnader i anslutning till Nya kyrkogården i Vadstena

Ekonomibyggnad och kontor vid nya kyrkogården

Du kan filtrera information i kalendern nedan. Klicka på förstoringsglaset till höger och skriv in t ex Dal, söndagsforum eller mässa.