Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Svenska kyrkan är en mötesplats och en rastplats för alla. Här bär vi tillsammans livets sorg och glädje, misströstan och hoppfullhet, tro och tvivel. Vi är en del av den världsvida kyrkan som genom århundraden haft erfarenhet av Guds närvaro i allt - en kraft starkare än vår egen som går med oss genom allt.

Gudstjänster, konserter, gemensamt julfirande och biskopens julbetraktelse.

Juletid i Vadstena

Gudstjänster, konserter, gemensamt julfirande och biskopens julbetraktelse.

Alla hälsas hjärtligt välkomna för att äta enkel julmat kl 12.00-15.00, även vegetariskt, till självkostnadspriset 50 kr.

Gemensamt julfirande

Ring, skriv, messa eller mejla till oss.

Ring, skriv, messa eller mejla till oss.

Har du funderingar kring medlemskap i Svenska kyrkan?
Läs våra vanligaste frågor och svar här.

Medlemskap

Har du funderingar kring medlemskap i Svenska kyrkan? Läs våra vanligaste frågor och svar här.

Svenska kyrkan välkomnar #vardeljus, där kvinnor i kyrkan vittnar om kränkningar, trakasserier och övergrepp. Det är bra att det kommer ut, att tystnadens kultur bryts både i samhället i stort och i kyrkan.

Svenska kyrkan i Vadstena och Dal stödjer uppropet #vardeljus

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen?

Har du varit utsatt för övergrepp?

Sonja Aldén och Andreas Weise sjunger tillsammans med Vadstena gospelkör och Dalskören i Klosterkyrkan fredag 27 april klockan 19.00.

Love Songs

Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Min väg till Gud förde mig hit idag. Det var tur det, för annars hade jag fastnat i en kurva utan sikt. Men för mig är det ännu viktigare att veta att jag inte är ensam på vägen. Gud bygger den, och underhåller den, tillsammans med mig. Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Du är välkommen med din sorg. I alla tider har kyrkan mött sörjande människor och har därför stor och lång erfarenhet av just det. Du erbjuds både ritualer som hjälper dig genom den akuta sorgen och möjlighet till olika typer av stödjande samtal.

Stöd i sorgen

Under de senaste åren har vi haft ett rikt och varierat innehåll under rubriken "Söndagsforum". Forumen är uppskattade och för det mesta välbesökta tillfällen att utbyta kunskaper och tankar.

Söndagsforum

Under reformationsåret 2017 satsar Svenska kyrkan extra mycket på att hålla ihop väven mellan dåtid, nutid och framtid. Reformationen är en pågående process som har pågått i 500 år.

500 år av reformation

Du kan filtrera information i kalendern nedan. Klicka på förstoringsglaset till höger och skriv in t ex Dal, söndagsforum eller mässa.

Kyrkorådet har beslutat att under 2017 uppföra nya rationella och ändamålsenliga ekonomibyggnader i anslutning till Nya kyrkogården i Vadstena

Ekonomibyggnad och kontor vid nya kyrkogården