Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Postadress: BOX 177, 59224 VADSTENA Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar Webbplats

Barnverksamhet

Med verksamheten för barn vill vi skapa mötesplatser, ge människor en positiv upplevelse av kyrkans arbete, och nå barn och unga med det kristna budskapet. Vårt ledord är: Se människan!

Schema över en vanlig vecka med barnverksamheten

09.00-12.00 Öppet hus  för alla 0-100 år i Vadstena församlingshem
09.30-10.00 Babysång för barn upp till 1.5 år i Vadstena församlingshem. Syskon är välkomna. Mer om babysång.
15.00-16.00 Strålarna, kör för barn från 8 år och uppåt. Under hösten arbetar vi med musikalen "Huset vid Grevegränd 13".
Tisdag    13.30-17.00 Samarbete med fritidshemmet Tussilagon (sluten grupp)
Onsdag   16.00-16.45 Småstrålarna,  kör för barn mellan 5 och 7 år i Vadstena församlingshem.
Dals barnkör övar i biblioteket på Våga gård i Borghamn på onsdagar 15.30-16.00.

skolkyrka

Julkrubba
Gruppen besöker Klosterkyrkan (alt. får besök på förskolan) där personal från församlingen berättar om julens budskap.

Förskoleklass
Kyrkorummet
Upplevelsevandring i Klosterkyrkan med betoning på kyrkorummets utformning och funktion.

Årskurs 3
Pilgrimsvandring
En kort (ca 60 min) vandring i Vadstena med temat "våra sinnen".

Årskurs 4
Påskvandring
Upplevelsevandring i och utanför Klosterkyrkan med påskens händelser som tema.

Årskurs 5
Klosterliv
Upplevelsevandring i Klosterkyrkan med temat "klosterliv på medeltiden".

Årskurs 6
Kyrkliga handlingar
Upplevelsevandring med betoning på kyrkliga handlingar dop, konfirmation, vigsel och begravning.

Ska du med din skolklass till Vadstena?

Vi har under maj och juni tider för guidningar av Vadstena klosterkyrka. Dessa guidningar är mer som upplevelsevandringar. Eleverna får klä ut sig till munkar och nunnor och sen upplever vi en stund av medeltida klosterliv. Ska du till Vadstena på skolresa och detta verkar intressant, hör av dig för mer information och eventuell bokning.

skolkyrka på egen hand

En vandring i Vadstena Klosterkyrka - Birgittavandring/skolkyrkovandring
— studiematerial för skolklasser som besöker Klosterkyrkan
Vandringen är en berättelse om Vadstena Klosterkyrka och om en människa som levde för ca 700 år sedan och vars liv har satt spår in i vår tid. Hennes historia kan ge oss i vår tid tankar och inspiration för vårt eget liv och hur vi vill bruka våra egna förmågor.

Materialet består av en nedladdningsbar pdf-fil om 13 sidor.
Sida 2-5 innehåller texter knutna till olika stationer (platser; se kartskissen på sidan 13) i Klosterkyrkan där man kan stanna upp och berätta. Resterande sidor är avsedda för eleverna och består av innehållsfrågor, kryssfrågor, korsord, samt några "pysselsidor".

Lycka till och varmt välkommen till Klosterkyrkan!

tussilagon

Tussilagon är ett fritidshem med kristen profil och på tisdageftermiddagen kommer de till församlingshemmet i Vadstena för att på olika sätt upptäcka vad kristen tro kan vara. Dessa stunder leds av pastor Nisse Martinsson från Vätternkyrkan och Maria Sundelius från Vadstena församling och kallas Nisse & Mariatajm. Efter ett planerat pass när vi gör något kul tillsammans är det fri lek i församlingshemmet. Om du vill veta mer om fritidshemmet Tussilagon gå in på deras hemsida www.tussilagon.se.